søndag den 27. marts 2011

sunde æble/tranebær muffins


Jeg havde lidt lyst til at kalde disse muffins "Uglegylp".. for helt ærligt, så ligner det lidt det :)
Men da de smager rigtig godt - fik de et mere appetitligt navn.
disse muffins er rigtig sunde, og der er næsten ingen mel i = ikke ret mange kulhydrater. Muffin'n består altså mest af fyld, og smager fantastisk både lun og kold.

8 muffins.

1 æg
1/4 dl rørsukker
1 tsk vaniliesukker
30 g smør
1 dl tørrede tranebær
50 g æble i små tern
1/2 moden banan i små stykker
3 dl speltflakes
3/4 dl sigtet speltmel
(evt 1 tsk kanel og eller 0.5 tsk kardemomme)

- Pisk æg og sukker grundigt
- Smelt smørret og pisk det i æggemassen
- Rør tranebær, æbler, banan, kanel, kardemomme og let knuste speltflakes i dejen.
- Tilsæt melet og fordel i 8 muffinsforme
- Bag ved 200 grader i 12 min

søndag den 20. marts 2011

kursus i Runout


I Tirsdags var jeg til kage kursus i RunOut.
Man finder en figur på nettet,  tegner den op på pergament-/bagepapir og derefter overføres de tynde blyant streger til fondanten.. Herefter tegner man sin figur op med rimelig stift royal iceing (glasur lavet på æggehvide og flormelis).
Til sidst fortynder man sin royal iceing og fylder sin opstregede figur ud..
Jeg synes det var svært at lave pæne tynde streger, men rigtig sjovt.. så det er langtfra sidste gang jeg vil afprøve denne teknik :)

lørdag den 12. marts 2011

Hjerte Cake pops



Mine Første "Cake Pops"...
Cake Pops er lavet af kagerester + en frosting. Jeg Brugte min "nem chokolade smørcreme" da den smager fantastisk..
I kage/frosting massen tilsatte jeg 2 spsk romessens, så mine cake pops kom til at smage af romkugler/trøfler.
Hjerterne stak jeg ud med en metalform - de er ca 1 cm tykke.. da kuglerne var rullet og hjerterne stukket ud, skulle det hele en tur i køleskabet - ca 1 time.
Herefter smeltede jeg chokoladen til at betrække med. Hjerterne er betrukket med hvid chokolade farvet med rød "chokolade farve".
Før Pinden bliver stukket i kagemassen, er det vigtigt først at stikke pinden ned i chokoladen, så hænger den godt fast..
Cake pops'ne præsenteres flot og sikkert ved at stikke dem ned i noget flamingo eller oasis..
De var rigtig sjove at lave - jeg tror jeg vil investere i en bog om cake pops, da det er en hel ny verden for mig. http://www.bakerella.com/ er HELT fantastisk, og jeg tror også det er hendes bog der skal købes :)

flere flødeboller



Min Kære Frederik fyldte 1 år idag - så jeg havde lovet at medbringe en ordentlig omgang flødeboller..
Jeg er blevet ret vild med flødeboller der er overtrukket med hvid chokolade, og derefter drysset med lidt guldstøv :)