søndag den 27. januar 2013

Blåbær muffins med kikærtemel

Hip Hip Hurrraaaa for kikærte mel :)
Endnu engang har jeg prøvet en opskrift med kikærtemel, hvor jeg også har prøvet at skære ned på fedtet.. Jeg har brugt min originale opskrift på Blåbær muffins men lavet en smule om i den.

- Istedet for sukker brugte jeg 3 dl hermasetas søde pulver
- Jeg brugte kun 0.5 dl olie
- Skyr i stedet for creme fraice
- Skar chokoladen ned til 50 gram
- Brugte 200 gram blåbær
- Brugte 200 gram kikærtemel og 100 gram alm. hvedemel

Kagerne blev lidt tungere end dem med ren hvedemel, da de ikke hæver ligeså meget.
Men de var lækre og kan klart anbefales - måske kommer der en halv banan i næste gang, for at holde dem ekstra svampet (også dagen efter) :)




Her er bordet dækket til VM finalen :)


onsdag den 23. januar 2013

Kikærtepandekager med banan og kanel

Jeg går og leder efter lidt sundere dessert muligheder, og så faldt jeg pludselig over kikærtemel. Det blev til en del søgen og læsen på nettet, hvorefter jeg lavede en opskrift på kikærtepandekager. Der er en del opskrifter på pandekager (både dessert og madpandekager) rundt omkring, men jeg havde aldrig hørt om det før..
Jeg synes resultatet blev rigtig godt, og de smagte LÆKKERT og kan varmt anbefales!
Kikærtemel er glutenfri, har et højt indhold af fibre og er en god proteinkilde.. så det er væsentligt bedre end almindeligt hvedemel. Jeg købte mit mel i en helsekostbutik til 30 kr for 400 gram. men jeg har set på nettet at man kan få 1 kg til ca 45 kr.

Cirka 12 mindre pandekager.

2 dl kikærtemel
2 del hvedemel
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 tsk vanillesukker
1-2 modne bananer (most)
3.5 dl mælk (eller sojamælk)
  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål
  2. hæld mæl og banan deri og pisk grundigt med en el-pisker
  3. Sæt 3 klatter dej på en pande og bred dejen lidt ud med skeen
  4. Jeg tørstegte pandekagerne på en teflon pande, og det fungerrede fint 
  5. Server de lune pandekager med syltetøj, frisk frugt, skyr med sødemiddel eller is 







Undskyld billedekvalitetet
De er taget om aftenen med min telefon :)




søndag den 20. januar 2013

Fastelavnsboller

Igår fik jeg pludselig lyst til at bage fastelavnsboller.. Jeg har før bagt Anna Larsens fedtfattige fastelavnsboller og det blev dem igen. De smager utrolig godt, er meget nemme at lave - og så er de fedtfattige, hvilket jo heller ikke skader :)


Her er de parat til at hæve..
Jeg pensler dem altid med kaffe - men det er jo smag og behag


Og her er de færdige..
Fyldt med kakao glasur og festligt krymmel

lørdag den 5. januar 2013

Sund dessert med frugt

Så er det blevet januar, og julens kilo skal af.. Derfor står den de næste måneder på sundhed og vægttab  herhjemme.
Igår fik jeg 3 venner på besøg til filmaften, og det blev til en sund og hurtig dessert.
Den består af græsk yoghurt eller fromage frais 0.2% blandet med lidt sødemiddel og vanille. Dette ligges lag i lag i et glas med blendet frugt.
Jeg har før lavet desserten med mango og kiwi denne gang brugte jeg pureret hindbær og granatæble.


Fromage frais er på tilbud i NETTO til 5 kr i denne måned - 
så det blev den :)


Hæld en pose frosne hindbær i en gryde og kog dem i ca 5 minutter.
På denne måde dræber man jordbakterierne


Purere hindbærene med en ske, smag til med vanille og sødemiddel
 og lad dem køle helt af 


Jeg elsker granatæble, de puffer i minden og giver en god konsistens til desserten


Fromage frais
Hindbærpure
Fromage frais
Granatæble