I fredags skulle jeg til fødselsdag ved min veninde. Hun ønskede sig kage til festen.. så jeg bagte en brownie torsdag aften og lod den være i køleskabet indtil fredag eftermiddag.
Opskriften er Jyttes brownie som jeg elsker :) Men denne gang tilføjede jeg 50 g mini skumfiduser og 2 spsk espresso nescafe pulver.
Skumfiduserne giver en lidt sej konsistens nogen steder i dejen og kaffen giver lige et lille snært af kaffe. Hvis man gerne vil have en kraftigere kaffe smag skal man tilsætte ca 4 spsk nescafe kaffe.
Der bliver lidt mere dej når man tilsætter skumfiduserne, så denne gang blev kagen bagt i 23 minutter. man må prøve sig lidt frem. Kagen bliver noget mere fast når den kommer i køleskabet og køler af. og der er jo ikke noget værre end en brownie der er bagt for meget.
For nogle uger siden prøve bagte jeg med skumfiduserne i, her tilsatte jeg også 150 g hvid chokolade hakket meget groft - det smagte fantastisk med de hvide chokolade stykker i.
Derudover kan jeg godt lide at kagen er lidt rustik, så jeg hakker ikke mine nødder.. men kommer dem bare hele i dejen.
Man kan variere sin brownie på mange måder..
- Revet skal fra 2 økologiske lime
- Brug chokolade med fx appelsin smag og tilsæt lidt revet appelsin skal
- Tilsæt lidt lakridspulver og evt noget hakket lakrids
- Tilsæt M&M's i dejen
- Brug pistacie nødder
- Tilsæt groft hakket hvid chokolade i dejen
Mini skumfiduser
jeg havde en masse mandler og hasselnødder,
så de blev brugt
Brownien før den blev bagt
Brownien er lige kommet ud af ovnen
Jeg skærer min brownie ud i små stykker når den er helt kold
Her kan man se de hele nødder i brownien
Man kan se de bagte skumfiduser på toppen af brownien