søndag den 24. oktober 2010

Chokolade pynt


Når jeg laver chokolade pynt bruger jeg candy melts fra wilton. Det er ret dyrt, men når jeg bruger disse er jeg sikker på et perfekt resultat.. chokoladen stivner hurtigt, og har altid en flot blank overflade.
chokoladen kan købes i alle farver og med fx mint eller vanilie smag. jeg bruger oftest den hvide chokolade og farver den selv med "slik farve". Disse farver indeholder langt mindre vand end pastafarve, og SKAL derfor bruges til farvning af chokolade.
Næste gang jeg skal lave chokolade pynt vil jeg købe en alm hvid chokolade og prøve med denne. men for at opnå en blank og flot overflade skal man benytte en speciel opvarmnings teknik. først skal chokoladen opvarmes til 45 grader over vandbad, derefter nedkøles til 27.5 grader og så igen opvarmes til ca 31 grader.
læs denne artikel for mere information :)
Denne video viser også princippet gordt.
Man kan købe mange forskellige forme, jeg faldt over disse halloween forme - formen tv er til Oreo's kiks, sjov ide :)

9 kommentarer:

 1. Hej FrkCupcake :)

  Jeg er faldet over din lækre blog, og elsker når der sker noget nyt herinde :)

  Må jeg have lov og spørge hvor du køber dine wilton produkter? Er det alt sammen fra Specialkøbmanden eller?

  Kærligst fra Kristine
  (CookieCrumble)

  SvarSlet
 2. Hej Kristine.
  i Starten købte jeg meget ved specialkøbmanden -men jeg har været heldig at en del af min familie og venner har været i USA det sidste halve år.. så jeg har bestilt meget direkte hos Wilton og fået det sendt til hotellet.. det er jo noget billigere :)

  k/h
  katrine

  SvarSlet
 3. Hej igen Katrine

  Ejh hvor fantastisk - heldige asen ;) Hvem der bare kunne det.

  Tak for dit svar ;)

  Kærligst fra Kristine

  SvarSlet
 4. Det ser godt ud:). Har overvejet selv at prøve det her candy melts af, det ser nemlig så godt ud. Tror ikke det er så dyrt på den hollandske hjemmeside, de er i hvert fald billige med alt muligt andet:)

  SvarSlet
 5. Tak for Tippet - jeg har aldrig bestilt noget derinde fra endnu, synes altid jeg køre lidt træt i deres hjemmeside.. men kunne være jeg skulle prøve igen :)

  SvarSlet
 6. Hej!
  Længe siden indlægget er oprettet, men jeg bestiller nærmest alt fra den hollandske hjemmeside og denne gang har jeg også proppet lidt forskellige candy melts i indkøbsvognen. 3,5 euro for 400 g - det er vist okay - i hvert fald billigere end specialkøbmanden :-)

  Jeg glæder mig til at prøve det af. Først og fremmest er det til cake pops :-) Og så er jeg lidt spændt på at se hvor langt det rækker... Tænker jeg vil smelte alm. mørk chokolade og overtrække "kagekuglen" først og så efterfølgende lave striber/mønstre med de farvede candy melts...det burde vel kunne lade sig gøre...?

  SvarSlet
 7. Hej Rebecca.
  ja det er ved at være et gammelt indlæg - sjovt at læse det igen :)
  Jeg skal snart lave bryllupskage til min bror, så skal jeg også handle stort ind på den hollandske side - candy meltsne er jo halv pris der, i forhold til butikkerne her i dk.
  Det lyder som en god ide at lave flotte striber med candymelts.. husk at du kan smelte candy meltsne i mikroovnen, i wiltons engangs sprøjteposer.. så er det nemt at klippe et lille hul og sprøjte løs når de er smeltet..
  Hvis det størkner, så smider du bare posen ind i mikroovnen igen.
  Held og lykke med cake pops'ne :)

  SvarSlet
 8. Hvad er den hollandske hjemmeside i snakker om?

  SvarSlet
 9. Under LINKS i højre side af min hjemmeside kan du finde den hollandske kageside :)

  SvarSlet