fredag den 22. juni 2012

Mazarin muffins med rabarber

I torsdags var jeg hjemme og besøge mine forældre da min far havde fødselsdag.. Min mor havde fundet en fantastisk opskrift på mazarin muffins i et gratis sommer-mad-blad i et supermarket.
Hun havde bagt dem med friske skiver fersken, og jeg lavede dem igår med ny plukket rabarber.. Den originale opskrift er med friske jordbær.. Kun fantasien sætter grænser :)
Disse muffins smager HELT FANTASTISK lune og med en klat vanilleis til - og næsten ligeså godt kolde.

Opskrift
8 muffins

150 g revet marcipan
150 g sukker
1 spsk vanille sukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g hvedemel
25 g hakkede nødder (brug hvad du har - jeg har brugt både valnødder og mandler)
1 håndfuld bær, rabarber eller frugt efter eget valg

8 muffinsforme
1 spsk sukker til drys
2 spsk mandelflager eller andre hakkede nødder

  1. Bland alle ingredienserne i en skål og rør det sammen
  2. Hvis du bruger bær eller rabarber så tilsæt dem nu og rør rundt i dejen - hvis du bruger skiveskåren frugt eller friske halve jordbær, så vent med at lægge dem ovenpå til dejen er i formene.. Tryk det skiveskårene frugt let ned i dejen.
  3. Drys muffinsne med lidt sukker og strøg mandelflager eller hakket nødder over
  4. Bag i ca 15 minutter ved 200 grader til de er gyldne
Et lille fif: Jeg har altid en rulle frossen marcipan i fryseren, så er den nem at rive og bruge i bagværk.. og den kan holde sig rigtig længe.



Før de kommer i ovnen
Jeg har drysset med hakket walnødder





Og her de lune muffins med en klat vanille is




Mazarin muffins med røde rabarber 2014 

5 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Mange tak for opskriften og tippet om at fryse marcipan.. Det havde jeg slet ikke tænkt på...

    SvarSlet
  3. Hej Frk Cupcake
    Denne opskrift tiltalte mig og jeg kastede mig ud i den.. Blot undrer det mig at der ikke er bagepulver i opskriften - Kan det passe??
    Må indrømme at jeg listede en teskefuld i.. Så vil resultatet vise sig om 10 minutter :-) :-)
    Tak for en ualmindelig god blog

    SvarSlet
  4. Hej Gitte
    Den er god nok - da det er en mazarin cupcake er det meningen den skal være lidt kompakt - der er jo heller ikke så meget mel i. Så den skal ikke hæve ret meget op :)
    Og 1000 tak for de søde ord.

    SvarSlet
  5. Tror du, man kan bruge frosne hindbær?

    SvarSlet