søndag den 3. april 2011

Kys KagerJeg havde lovet at medbringe nogle forskellige kager til min kollegas 40 års fødselsdag igår.. så fik jeg pludselig lyst til at lave en stor skål kys kager - de blev spist allesammen og det så vældigt festligt ud på drinks bordet :)

Opskrift
14-16 stk

2 æggehvider
100 g sukker
1 tsk vanilie sukker

1) pisk æggehviderne, til de danner stive toppe, og pisk derpå sukkeret og vanilie ind 1 spsk ad gangen.   Pisk i 15 sekunder efter hver skefuld. Bliv ved med at piske, til marengsen er meget tyk og blank.

2) varm ovnen op til 150 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir

4) Fordel evt Marengsen i forskellige skåle og farv med pastafarver

3) Sprøjt små eller store toppe ud, (jeg brugte tyl 1M fra wilton) og bag marengsene i 45-60 min, til de er tørre og sprøde.

(OBS: jeg har altid lavet mine som ovenstående - men jeg som kommentarene viser, er der flere der har været ude for at kyskagerne er faldet sammen under bagning eller bliver brune. Jeg anbefaler at man prøver at bage kyskagerne ved 100 grader og så i halvanden time. Det er vigtigt at ovnen ikke åbnes de første 45 minutter, så falder kagerne sammen. Jeg håber dette kan hjælpe :)

Jeg lavede 3 dobbelt portion - og fik ca 70 mindre toppe.

47 kommentarer:

 1. Hvor er de bare flotte i farverne, meget livlige !!!

  Og lidt sukker kan man jo altid få brug for til en fest hihihihi

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. JUHU nu fik jeg lige en super ide... Jeg skal holde 30 års fødselsdag på lørdag, hvor desserten skal bestå af petit fours, og så vil de her kys kager være helt perfekte ;) Ungerne vil elske dem...
  Tak for en god blog :)

  SvarSlet
 3. Bliver helt i godt humør af de kulørte kys.

  SvarSlet
 4. Hejsa :)

  Hvor er de bare fine :)

  Og faktisk også ret nemme at lave. Det vil jeg lige huske :)

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 5. De er super nemme at lave - og rigtig festlige.. og så kan man jo lave dem i god tid.. det er bestemt heller ikke sidste gang jeg har lavet dem :)

  SvarSlet
 6. Har jeg gjort noget forkert? Jeg har pisket massen længe så den var fast men alligevel syns jeg ikke de vil tage pænt form som dem du har lavet... kan det være jeg har brugt en for lille sprøjter? =)

  SvarSlet
 7. Hmm.. mit eneste bud er at du ikke har pisket det længe nok.. Det skal piskes i omkring 10 minutter - så det kræver lidt tålmodighed :)

  SvarSlet
 8. Igh, mine er slet ikke lige så pæne som dine.. Mine kys kunne ikke rigtig holde formen og så fik de også den brune farve af bagning. Hvordan klarede du at dine ikke har fået det brune skær på?

  SvarSlet
 9. øv - det er så irriterende når ens bagværk ikke lykkes.. huskede du at de skal bages ved alm varme ved 150 grader, og ikke varmluft?
  og så er det som sagt vigtigt at det bliver pisket i lang tid, for at de holder formen..
  ellers har jeg desværre ikke andre gode råd.. du må prøve igen. De er heldigvis billige og sjove at lave :)
  k/h katrine

  SvarSlet
 10. FANTASTISK opskrift!
  Jeg ksulle lave en kage med marengs igår og den gik bare helt i vasken, blev aldrig bagt, bare brændt. Plejer ellers altid at være gør til alt sødt så blev helt bekymret da det ikke ville lykkes. Synes så at jeg måtte prøve noget andet for ligesom at redde hurmøret, faldt over din opskrift og synet så jo lækkert ud. De blev helt perfekte!
  ...Dog har jeg et spørgsmål - hvor køber du dine aromaer henne? Og det samme med Pufsukkeret?
  Mvh DekoRia

  SvarSlet
 11. Det er en super nem opskrift..
  Jeg har prøvet at lave den med lime saft og lime skal, men det er som om at kyskagerne "falder" sammen når de bliver bagt:( Er det på grund af lime saften?

  SvarSlet
 12. @Deoria - Jeg køber mine aromaer hos specialkøbmanden eller i Panduro hobby.. Pufsukkeret køber jeg ligeledes hos specialkøbmanden :)
  @ ? - Jeg ved ikke om det er syren i limesaften der går ind og påvirker æggehviderne? men brug evt aroma næste gang og så lidt reven limeskal.. men drop saften :)

  SvarSlet
 13. Kære frk Cupcake!
  Jeg har fulgt din side et stykke tid og syntes den er helt fantastisk:-) Jeg har prøvet din Kyskage opskrift op til flere gange, familien ELSKER dem!! I dag prøvede jeg at smelte en enkelt Chokoladeskildpadde i mikrobølgeovnen og tilsætte den i den færdige Kyskage-"dej" - resultatet var IKKE MINDRE END FANTASTISK!!
  Tak for at du deler din visdom!
  Hilsen Helle K. Nørkjær

  SvarSlet
 14. Hej Helle.
  Det lyder da helt vildt lækkert.. vidste ikke man kunne det - men det skal helt klart afprøves :) tak for tippet.

  SvarSlet
 15. Hej
  Jeg faldt over din overskrift forleden og blev også fristet til at eksperimentere. Prøv med pebermyntechokolade - dem med flydende pebermyntefyld. MUMS, det kan jeg godt anbefale. Det både dufter og smager rigtig godt :-)

  SvarSlet
 16. Hej Frk Cupcake.
  Fantastisk fine kyskager - har sat mig for at lave dem til min søns 1 års fødselsdag fordi de er så festlige og farverige. Idag har jeg så afprøvet dem men de er blevet alt for brændte... Jeg gav dem kun 45 minutter. Hvad har jeg gjort galt? Kan det være fordi jeg har brugt varmluftfunktion og ikke almindelig?
  Mvh Matilde

  SvarSlet
 17. Det lyder rigtig lækkert med pebermyntechokolade camilla - jeg skal da vist igang med at afprøve kyskager med chokolade en af dagene :)
  @Matilde - Jeg plejer at bage dem ved 150 grader i alm ovn i ca.. Ja jeg tager faktisk sjældent tid på det jeg laver.. men alle ovne er forskellige, så prøv at sætte et køkkenur til 30 min næste gang du laver kyskagerne, og hvis de ikke er blevet mørke, så giv dem lidt mere.. jeg tror mine plejer at få mellem 30-45 min.. så hold lidt øje med dem i ovnen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for svar - det vil jeg prøve :-)
   Mvh Matilde

   Slet
 18. Hej Igen Frk Cupcake.

  Jeg FORSTÅR virkelig ikke hvad jeg gør galt... Endnu en gang er mine kyskager gået i vasken... De er skideflotte de første 10 minutter i ovnen men derefter falder de sammen og bliver sådan lidt fesne at se på... :/ Jeg kan ikke gennemskue det... Denne gang gav jeg dem almindelig ovnvarme som du sagde... Hvad gør jeg galt??

  Mvh Matilde

  SvarSlet
  Svar
  1. Et lille fif, for at undgå at "kyssene" falder sammen. Kom en tsk eddike i de stiftpiskede æggehvider - så forbliver de stive.

   Desuden prøvede jeg at bage dem med varmluft ved ca. 95 grader i 1 time og 15 min. Så kunne jeg have flere plader inde af gangen - det virkede fint.

   Tak for super opskrifter Frk Cupcake!

   Mvh. Lene

   Slet
 19. Hej. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor lang tid de holder sig friske? MVH Maria

  SvarSlet
 20. @Mathilde - jeg kan ikke sige hvorfor det ikke lykkes for dig.. du må nok bare prøve et par gange til.. skru evt ned og giv dem 100 grader og så bag dem lidt længere?
  @Maria - jeg er lige ved at sige de kan holde sig forevigt ;) de kan holde sig i lang tid i en kagedåse..

  SvarSlet
 21. Kunne man evt. bruge flormelis i stedet for det alm. sukker? Både til disse og til en merinque frosting?
  VH Marianne

  SvarSlet
 22. De er så lækre og fine.
  Jeg ved godt hvad jeg skal lave idag
  Tak for ideen

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tager min Takker tilbage!
   Jeg har lige gjort præcis som du skrev.
   Og ved du hvad Frk Cupcake.
   Jeg har spilt tid,penge...
   det blev ikke til noget, og jeg advarer jer allesammen, det hun har skrevet er rent fake!!!!!!!

   Slet
 23. @Marianne - jeg har aldrig prøvet at bruge flormelis, så det tør jeg ikke svare på :)
  @? - Jeg er ked at du føler du har spildt tid og penge.. Jeg videregiver kun opskrifter som jeg selv har lavet mange gange, og som jeg mener fungerer.. Selvfølgelig kan bagningen ind imellem gå galt, uden jeg tør sige præcis hvorfor det ikke lykkes, jeg har også 1 gang smidt en portion kyskager ud der slet ikke duede.. jeg synes du skal prøve igen. Jeg kan stå 100% inde for mine opskrifter og skriver ikke noget "fake".
  mvh Frkcupcake

  SvarSlet
  Svar
  1. Frk. Cupcake, kan du ikke lave en video til mig hvor jeg kan se hvordan du laver dem, fordi de går altid i kaos år jeg laver dem.

   SKAL der være gelatine med når man laver skumfiduser?

   Slet
 24. Jeg starter med at sige undskyl. det er jeg ked af
  Men da jeg lavede det gad eggen ikke at stivne.men er det en halvkob sukker ellr hel. Og kan du ikke putte en video inde, til hvordan man laver det?
  Kh Fadumo og jeg bor også i Odense, Vollsmose :-)

  SvarSlet
 25. Men min blev kun til skum hvorfor?
  Kh Fadumo-Bedre kendt som Fifo

  SvarSlet
 26. OOh frk cuupkake, jeg har lige fulgt din opskrift, og det er rigtig nok, den smager også af skumfiduser!!!!!
  TAAAAAAAAAK!!!!!!

  SvarSlet
 27. Kære Frk. Cupcake!
  Min mor er på en lille mini-ferie og min søster og jeg vil helt klart lave disse kyskager til hende! Hun vil bare elske dem. Jeg håber virkelig ikke der er noget der går galt, så kan du ikke skrive PRÆCIS hvad man skal undgå, da vi ikke har tid til at begå fejl :-)

  Mange tusind tak på forhånd

  MVH
  Emilie & Clara

  SvarSlet
 28. Hej Alle
  Jeg har desværre ikke mulighed for eller tid til at lave en video.. Jeg synes at jeg har beskrevet ret præcist hvordan man laver dem..
  pisk kun marengsen til du kan vende skålen på hovedet uden den falder ud - altså til den er stiv.. men der er ingen grund til at "overpiske" :)
  jeg håber det lykkes.
  mvh frk cupcake

  SvarSlet
 29. Tak for en fin opskrift :) Jeg havde en plade som stod på bordet en halv times tid inden de kom i ovnen, de blev væsentligt pænere end de første jeg lavede, meget pænere overflade - tænker det måske er lidt som macarons, de bliver også bedst hvis de tørrer inden?! Men kan være det er en skør ide?! :)

  SvarSlet
 30. Hej Frk Cupcake :o)

  Først vil jeg da bare sige, at det er en rigtig fin side, du har lavet her :o)

  Nu har jeg prøvet at lave disse kyskager, nogen blev gode andre knap så gode.

  Med smagsaroma og pastafarve:
  Dem der blev knap så gode, har jeg puttet smagsaroma i, købt hos en bolsjebutik, "dejen" blev lidt flydende, og de færdige kyskager, mindede mest om macarons, de smager okay. Skal jeg lade være med at bruge de smagsaromaer i kyskagerne, eller har du en ide til hvad der kan gøres anderledes, næste gang??!!

  Kun med pastafarve:
  Når man laver en forholdsvis stor portion, kan det så passe for mig, at "dejen" bliver lidt flydende, i de sidste plader????

  Kan man piske æggene for meget?

  MVH Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Tak for at du deler dine erfaringer :)
   Når jeg har brugt smagsaroma har jeg ikke brugt så mange dråber at det har ændret konsistensen.. så måske du er kommet til at putte lidt for meget farve i? Man kan jo også sagtens putte en lille smule revet citron eller lime skal i.. eller nespresso kaffe for at ændre smagen.
   Jeg har ikke oplevet at min "dej" flyder ud, selv ved store portioner. Jeg plejer at lave "dejen" over 2 omgange når jeg laver store portioner for at sikre mig at der bliver rørrt helt i bund og at røremaskinen røre jævnt. Jeg har før oplevet ved "flødebolle bagning" at min røremaskine ikke rørte optimalt ved for store marengs portioner.
   Held og lykke næste gang.

   Slet
 31. Tak for en super fin opskrift:-)

  Bliver de pæne nok hvis man har to plader i ovnen af gangen, eller er det bedst kun med en.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer at bage en plade af gangen :)

   Slet
 32. Marengs kan være svær at lave. Dels er der forskel på æg ( hvis man bruger friske) og så er hvidernes temperatur heller ikke ligemeget. Jeg har bedst succes når de har stået lidt på køkkenbordet og fået stuetemperatur i stedet for at piske når de er helt kolde. Bare et tip.
  Ellers en fin opskrift - jeg har ingen problemer haft :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer også at bruge hvider der har stuetemperatur - tak fordi du deler dine erfaringer :)

   Slet
 33. Hejsa
  Jeg har tit haft problemer når jeg har brugt past. æggehvider i diverse opskrifter, men aldrig når jeg bruger alm. friske æg.. tænkte om det måske var det der var problemet når jeres kyskager falder sammen osv...?
  - hvad bruger du selv Frk. Cupcake??
  Mvh.
  En anden kageglad kone;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej kageglad kone :)
   Jeg bruger også altid friske æg når jeg bager kyskager.. da de jo kommer i ovnen er det helt fint og det billigste.
   Jeg har egentlig aldrig spekuleret på om der er forskel på om man bager med past. æg eller almindelige..
   Men tak for tippet :)

   Slet
 34. Hejsa.
  Har lige bagt dem med mine børn. super skønne og alle blev flotte i deres farver.... det eneste vi gjorde forkert var vi lavede dem rimelig store og så er de ikke så nemme for et barn at spise... så øv nu må vi lave nogle mindre i morgen hihi hi nam nam nam siger jeg bare... tror også jeg kunne finde på at komme "dejen" på muffins for nøje det smager som guf......
  Kærligst Louise

  SvarSlet
 35. Hejsa...

  Sidder lige og luer på din kyskage opskrift, den synes at være super nem... Jeg skal så absolut prøve den imorgen og forhåbentlig går alt perfekt så jeg kan overraske min dejlig søster med kagerne, som hun simpelthen bare elsker.. Så håber jeg de bare kan nå min farmors til sokkeholderne (hun lavede de bedste kyskager, siger min søster). Desværre døde vores farmor for nogle år siden og tog hendes opskrift med i garven..
  Godkender min søster dem skal jeg have lavet en masse til et kommende bryllup vi skal til i december....

  SvarSlet
 36. Hej
  Mange tak for en super lækker og fin opskrift
  Jeg stod med et par æggehvider i overskud og fik ideen at nu skulle din opskrift afprøves, de blev super lækre og rigtig fine. Det er helt sikkert ikke sidste gang de skal laves!! Jeg synes opskriften er dejlig detaljeret og lige til at gå til, så selv jeg, som er nybegynder kan være med!! Tak for hjælpen til de lækreste kyskager! :)

  SvarSlet
 37. syre som eddike og saft fra citron(ca 1 tsk til 4 hvider) hjælper hviden til at forblive stive, varm luft har intet at sige og husk at hviderne SKAL være stuetemp når de bruges. og et gammel bagerråd siger at det er svære at lave kyskager jo mere fugtig det er i luften.

  SvarSlet
 38. Hej Frk. Cupcake.
  Lidt synd at der var en der mente du var fake indtil personen trak i land. Jeg har i aften - for første gang i mit liv - bagt kyskager...... Kanon som de ser ud og smager. Tak for hjælpen. Jeg vil forbeholde mig ret til at surfe i dine andre opskrifter.....

  SvarSlet
 39. Man kan tilføje 1½ tsk eddike og 1 knivspids salt og desuden lune massen i en gryde til sukkeret er smeltet, så er der "stå-garanti" :)

  SvarSlet