fredag den 3. juni 2011

Chokolade mouss/frosting


smeltet chokolade/fløde blanding med film over


Dagen efter når det er pisket til den rette konsistens


sprøjtet på en muffin - som skal overtrækkes med mørk chokolade


Jeg har lavet denne Mouss en del gange - jeg har bare aldrig fået delt opskriften med jer..
Det er verdens nemmeste opskrift på mouss til kager eller sprøjtet ud som frosting på en cupcake. Og så kan man varierer den på utallige måde afhængig af hvilken chokolade man benytter..

Opskrift

200 gram chokolade
1/2 liter fløde

  1. Varm fløden i en gryde - når fløden koger tages den af blusset.
  2. Hæld fløden i en skål og rør hakket chokolade deri.
  3. Læg film over, helt ned på flødeblandingen, så der ikke dannes kondensvand
  4. Lad den hvile i køleskabet mindst 8 timer - gerne natten over
  5. Pisk flødeblandingen med elpisker - først på lav hastighed, øg hastigheden gradvist
  6. Når konsistensen er ligesom stift flødeskum er moussen færdig.. pas på ikke at "overpiske" så kan det skille.
Chokolademængden er vejledende - idag lavede jeg hvid Crunch chokolade mouss.. Her brugte jeg 250 gram.. Jeg har før lavet den med fx toblerone hvor jeg brugte 300 gram chokolade.
desuden kan det anbefales at bruge:

- Orange chokolade
- Toms Skildpadder
- Toms Guldbarer
- Marabou Mango chokolade
- Toblerone
- After Eight

5 kommentarer:

  1. Fantastisk!
    Prøvede det med Toblerone, mmmmmm...
    Det vakte stor succes :)

    SvarSlet
  2. Super lækkert . Jeg prøvede med toblerone men det smeltede da jeg kom det ned i det varme chokolade'overtræk . Hvad har keg mon gjort forkert?

    SvarSlet
  3. Jeg tror ikke jeg forstår - Chokoladen skal jo smelte når du hælder den varme fløde over? :)

    SvarSlet
  4. Hvor stor en kage rækker opskriften til? :-)

    SvarSlet