torsdag den 29. maj 2014

Stort dessertbord #2

Så kommer anden del af indlægget om det store dessertbord jeg lavede til min bedstes 85 års fødselsdag.

Karameltærte
Jeg har efterhånden lavet min karameltærte med kondenseret mælk en del gange. Det er altid en kæmpe succes. Tærten er en af de tungere, og den passer perfekt til en lille klat is og en kop kaffe.
Denne gang havde jeg lavet den i min tærteform med utagelig bund, så jeg nemt kunne tage den ud og bevare de flotte kanter. Jeg pyntede den med en masse hakket pistacie, lidt flagesalt og frysetørret hindbær.


Sommerkage
Har har få gange før lavet denne frugttærte - og havde egentlig glemt hvor god den var :) Det var min mors ide at den ville passe godt ind på et sommer fødselsdagsbord.. og det gjorde den! Cremen er lavet af cremefraice og flødeskum.. Det gør den frisk og lækker. Derudover gør alt den friske frugt sammen med nødde og marengsbunden den ekstra lækker.
Jeg bagte dobbeltportion i min bradpande og fordelte derefter den bagte bund ud på flotte fade. Det gør ikke noget bunden går lidt i stykker når man fordeler den, det kan man hverken smage eller se når den serverres. Jeg lavede bundene fredag eftermiddag og lod dem stå med et viskestykke over til lørdag aften hvor jeg lavede cremen og pyntede dem lige før serverring. Jeg havde skåret alt frugten hjemmefra og lagt dem i bøtter i køleskabet, så tog det ikke mere end 10 minutter at gøre kagerne færdige. Jeg synes de smager bedst når cremen kommer på umiddelbart før serverring, men man kan jo prøve sig frem og evt pynte dem lidt før serverring.
Jeg blandende mine nødder i marengsen i stedet for at drysse dem ovenpå, og det er rigtig lækkert.


Flødebollelagkage
man skal ikke lade sig narre af ordet flødebollelagkage, den er rigtig rigtig god! Men af en eller anden grund tror folk det er noget sødt stas når man siger "flødebollelagkage". Den er syrlig og sommerfrisk, og jeg har ikke mødt en eneste endnu der ikke kan lide den. Jeg tror nærmest snart at flødebollelagkagen er blevet frk cupcakes signatur lagkage :)
Jeg laver ikke mine bunde selv, jeg synes simpelthen det er for meget arbejde i forhold til smagen. Jeg er begyndt at købe mine bunde i LIDL da de er en smule tykkere end de normale købebunde, og derfor gør lagkagen rigtig flot høj med flotte lige sider. Når jeg bruger bundene fra LIDL laver jeg 1.5 gange portion af cremen og bruger lidt flere flødeboller. Lagkagerne lavede jeg lige før serverring, da de fylder rigtig meget i et køleskab :) Flødebolle lagkager er vildt hurtige at lave, så det var ingen problem. De blev pyntet med hindbær, blåbær, hvid chokolade, spiseligt glimmer og små mynte blade.
Jeg satte lagkagerne på forskellige lagkagefade med forskellige højder, det synes jeg så vildt godt ud.


Brownie
Jeg lavede også en Brownie da der også skulle være is og frisk frugt på bordet. Jeg lavede dobbeltportion og brugte 150 gram mini skumfiduser i dejen. Brownien blev bagt i en bradpande og fik ca 20 minutter.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar