onsdag den 21. maj 2014

Stort dessertbord

I weekenden lavede jeg et stort dessertbord til min bedstes 85 års fødselsdag.
Det var en stor succes - og det blev til 9 forskellige slags kager :)
Jeg begyndte at bage fredag formiddag og stoppede fredag aften ved 21 tiden, og lørdag formiddag blev også brugt. Det var ganske hyggeligt at bage alle tingene og jeg blev slet ikke stresset.
Her kommer første udpluk af dessertbordet

Lakridsæg
Jeg lavede mine marcipan lakridsæg med små lakridser indeni. Alle elsker dem, og jeg synes de kan serveres året rundt og ikke kun til påske. Jeg plejer at bruge nogle bestemte minilakridser fra NETTO til at lægge indeni, men de var udsolgt! Så jeg klippede mine egne Skipper Skrå lakridser i stykker og brugte dem.. det fungerede perfekt.
Lakridsæggene blev lavet fredag formiddag og pakket i en lufttæt plasticbøtte og stillet ind i et koldt rum. De skal ikke opbevares i køleskabet.


Hjemmelavet romkugler
Hjemmelavet romkugler er altid en stor succes - og jeg har lavet dem RIGTIG mange gange efterhånden. Det gode er at både børn og voksne elsker dem, de er forholdsvis billige at lave og såsmager de bare super godt i mange dage. Jeg havde ingen restkage denne gang, så jeg købte en chokoladekage og en sandkage som jeg smuldrede i ca 2/3 portion af min nemme chokoladecreme. Jeg tilføjede lidt kaffe, romessens og whiskey denne gang. Da massen var klar kom den i køleskabet et par timer og så rullede jeg kugler i vildskab. De blev til sidst rullet i hakket ristede pistacienødder og krymmel. Man kan rulle dem i alt fra nødder, krymmel til kokos, kun fantasien sætter grænser. Opbevar dem i køleskabet indtil serverring og lav dem meget gerne dagen før så de er helt kolde og hårde ved serverring.Kransekage
Jeg lavede også små kransekager - de er SÅ gode og meget nemme at lave. Man kan lave dem i lang til før og fryse dem ned. De skal bare tages ud af fryseren ca en halv time før serverring. 

400 gram marcipan
80 gram sukker
80 gram flormelis
90 gram æggehvide (ca 3 hvider).

Bland flormelis, sukker og æggehvide i en skål og rør godt. Riv marcipanen derned i og bland massen grundigt. Put massen i en kraftig sprøjtepose med en stor tyl, og sprøjt små kranse ud. pynt med en hasselnød eller et halvt coctailbær.
Bages i 200 grader varmluft i ca 12 minutter.. Hold godt øje med dem, de skal ud når kanterne er gylden - og det går lige pludselig stærkt. 
Når de er kølet af dyppes bunden i smeltet mørk chokolade og sættes på et stykke bagepapir i nogle timer. 
Min mor (som er erfaren i et køkken) siger at kransekagerne er bedst når de har været frosset, så skulle de få en bedre sejhed og konsistens. Så mine røg i fryseren indtil 1/2 time før serverring :)

Jeg havde en pose kransekagemasse fra Odense Marcipan, som jeg også brugte. Det var vildt nemt og smagte rigtig godt. der er tyl i posen og de er lige til at sprøjte ud. Varm evt posen under lidt varmt vand før du skal sprøjte dem ud, det gør det 100 gange nemmere. 
Jeg synes at tyllen i Odense Marcipan kransekage massen er rigtig god, så den gemte jeg og brugte i min Tupperware sprøjtepose. 


Småkager med stempel
Jeg lavede også småkager med stempel med vanille og citrussmag. På hjertesmåkagerne stod der tillykke og i dejen var der skallen af 3 økologiske citroner. På de runde småkager stod der Home Made og i dejen var der vanillekorn fra 2 store vanillestænger. 
Stemplet med bogstaverne kan man få i søstrene grene til 40 kr - og det er rigtig sjovt. Man kan skrive alverdensting og det er så nemt.


Billeder af kagebordet


Jeg havde sat min far til at skrive små skilte, 
så man kunne se hvad de forskellige ting var 


2 kommentarer:

  1. Sikke et skønt bord :) tillykke med bedste :) synes tit min krymmel på romkuglerne smelter. Temmelig træls.

    SvarSlet
  2. Mums det ser lækkert ud. Jeg skal lave romkugler i næste uge til både mine og min mors kollegaer, for det skal jo fejres at vi går på ferie ;)

    SvarSlet