Opskriften er fra Mette Blomsterberg.
Mandelbund:
- 100 g. æggeblommer (ca 5 æg)
- 65 g. sukker
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g. hvedemel
- 50 g. mandler, fint blendede
- 200 g. æggehvider (ca 5 æg)
Æggeblommer og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Mel og bagepulver blandes og sigtes. Dette vendes forsigtigt i "snapsen" sammen med de fint blendede mandler.
Æggehviderne piskes stive, men ikke knoldede, og vendes forsigtigt med i "mandelsnapsen", stop når dejen er ensartet.
Klip et rundt stykke bagepapir, præcis så stort som springformens bund og læg det i springformens bund. Fordel dejen heri og stryg den jævnt ud med en palet.Bages ved 190 grader til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk, ca. 20 - 30 minutter.Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv og den afkølede mandelbund kan slås ud af formen. Rengør springformen helt.Del kagen i 2 eller 3 bunde med en kniv
Hvilken str springform passer opskriften til?
SvarSlet