lørdag den 25. juli 2015

Pistacie is

Efter jeg kom hjem fra Alanya med kufferten fuld af nødder, ville jeg prøve at lave en lækker pistacieis.
Jeg søgte lidt rundt på nettet og fandt en interessant op skrift af tv kokken Nikolaj Kirk.
Den er lidt omstændig, men resultatet er en silkeblød is med perfekt konsistens og smag.
Jeg lavede min is på min fantastiske ismaskine

Opskrift
cirka 1/2 liter is

2 dl pistacienødder
2.5 dl fløde
2.5 dl sødmælk
6 past. æggeblommer
125 g sukker
  • Hak nødderne forholdsvis fint.
  • Kom dem herefter i en gryde og rist dem lidt, til de er gyldne. 
  • Hæld mælk og fløde ved og lad det koge ved svag varme, til nødderne bliver møre.
  • Purer nøddemælken med en stavblender eller i en blender.
  • Herfter skal massen sies.
  • Pisk sukker og æggeblommer skummende i en stålgryde.
  • Tænd for varmen og hæld lidt af nøddemælken i af gangen mens du pisker - når æggemassen er tyk og cremet (varmes til max 85 grader) tages den af varmen og køles helt af.
  • Kør pistaciemassen på din ismaskine til den bliver cremet og luftig.
  • Bland en lille håndfuld hakket pistacienødder i isen før dem bliver for tyk. 
  • Kom ismassen i i en plastic bøtte når det har softice konsistens og put det i fryseren til det skal spises.




Mælk, fløde og pistacienødder står og koger lige så stille


Massen sies


De purerede pistacienødder smed jeg væk..
Jeg har sidenhen læst andre opskrifter, og bliver i tvivl om det var en fejl..
Måske skulle de have været blandet i massen igen efter den var tyknet og kølet ned, altså lige før
den blev kørt på ismaskinen? 
kommenter gerne under indlægget hvis du har erfaringer med dette :)


Æggeblommer og sukker piskes


Den siet pistaciemasse


Massen efter den er legeret med æg og sukker
Nu er den klar til ismaskinen
Hvis man vil have en mere grøn farve, så kan man tilsætte lidt grøn pastafarve nu


Min is fik cirka 30 minutter i ismaskinen


Mmmmmm....



1 kommentar:

  1. Åh, det ser bare godt ud, elsker det i kombination med lakridsis.

    - Anne

    SvarSlet