lørdag den 12. april 2014

Påskeæg med mynte og lakrids

Disse æg blev fremstillet da jeg var til blogger træf hos Odense Marcipan - en fantastisk dag hvor vi fik lov at lege i deres køkken med deres chefkonditor Peter Kofod. Jeg skulle eksperimentere lidt, så jeg brugte krydderurter i disse påskeæg - hvilket viste sig at smage rigtig godt. 

Opskrift
8 stk
240 gram marcipan
Lidt frisk mynte
Rå lakrids pulver (fx Johan Bülow)
Hvid chokolade


Smelt og temperer ca 50 gram hvidchokolade.
Bland ca 2 tsk fint hakket mynte i
Spred massen ud på et stykke bagepapir og drys med rå lakrids.
Lad massen køle helt af hak det halv groft.


1) rul et æg
2) skær det over på midten
3) tryk et lille hul i det ene halve æg og put noget af det hakket chokolade deri
4) sæt det andet halve æg ovenpå som "låg"
5) rul ægget i hånen så de hænger godt sammen


Overtræk med hvid chokolade og drys med lidt af det hakket mynte og rå lakris.
Nå æggene er kølet af kan de opbevares i en kagedåse ved ca 12 grader. altså ikke i køleskabet!
Sæt dem i et af dine køkkenskabe, hvor der som regel er lidt koldt. 





De små fine poser kan man få i søstrene grene

Ingen kommentarer:

Send en kommentar