torsdag den 22. april 2010

Fondant og buttercream købt.


Da jeg startede med at lave muffins købte jeg fondanten færdiglavet, så er det altid nemt og hurtigt at lave pynt. Fondanten kan fryses, og kan derfor holde sig rigtig længe. hvis man åbner en pakke kan den holde i en lufttæt beholder i en måneds tid.

en pakke fondant koster 35 kr og der er til rigtig meget pynt. jeg vil skyde på at jeg kan få ca 50 mellem sommerfugle ud af en pakke. Hvis man køber færdiglavet pynt koster det omkring 30 kr for en pose med 2-5 stk, så det er en god investering at lave det selv.

Indtil videre har jeg lavet pynten samme dag som den skulle bruges, eller dagen før.. så er konsistensen blød, og man kan sagtens spise pynten. Man kan også lade det tørre og opbevare det i en lufttæt bøtte - så bliver pynten helt hård, og man tager det af før kagen spises.. da det jo er "tørret sukker" kan det holde... jaaa forevigt :0) Ihvertfald et halvt- til et helt år.

opskrift på hjemmelavet fondant ligger jeg ud.

Smørcremen købte jeg også de første par gange.. det skulle bare piskes med vand og så var det klart. i en pakke til 50 kr, er der ca til 30 muffins. smørcremen kan farves med pastafarve, og så kan man slippe fantasien løs. Jeg er dog begyndt at lave det selv, da en chokoladesmørcreme smager fantastisk! opskriften ligger jeg ud.

8 kommentarer:

 1. Hej

  Utrolig flotte og lækre kager du får lavet. Meget imponerende hvad man alt kan lave med kager :)

  Jeg skal til og bage en Barbie kage og en Fodbold kage til en fødselsdag.

  Jeg ville så høre, om du kunne hjælpe mig med hvor meget fondant og smørcreme jeg skal bruge til begge kager?

  Er det billigere at lave det selv? Eller ville det for en nybegynder være bedst med færdig købt?

  mvh.
  Sandra

  SvarSlet
 2. Hej Sandra.
  Tak skal du have :)

  det er helt klart billigere at lave fondanten selv.. men hvis du er "nybegynder" vil jeg nok bruge købt fondant.. det er meget smidigt, revner ikke og nemt at betrække kagerne med.. og så kan det jo holde i evigheder i en lufttæt bøtte hvis du ikke bruger det hele.. købt fondant er også nemt at indfarve, da du bare kan blande lidt pastafarve i en klump og så ælte.

  det er svært at sige hvor meget smørcreme du skal bruge.. jeg synes den nemmeste at smøre op med er "chokolade smørcremen".. prøv med en portion først.. du kan jo hurtigt lave en til. husk at chokoladen skal være rimelig kold før du blander den i æggemassen :)

  held og lykke med kagerne.

  SvarSlet
 3. Kan man fryse fondant hvis man ikke bruger det hele?:D

  SvarSlet
 4. Hejsa.
  Ja du kan sagtens fryse fondanten :)
  men den kan også holde sig ret længe i en pose som man putter i en lufttæt beholder, ihvertfald 2-3 måneder.. nogle siger op til et halvt år.. så længe har jeg dog ikke gemt mit endnu :)

  SvarSlet
 5. Sikke en fantastisk blog-sikke nogle flotte kager, du laver :D

  Jeg står og skal prøve at lave kage med fondant og hele molevitten for første gang og har lige et spørgsmål, som jeg håber, du vil hjælpe med.
  Smører man altid kagen op med smørcreme? Er det for at fondanten sidder fast?
  Hilsen Stine

  SvarSlet
 6. Hej Stine
  Først undskyld for det lidt sene svar - og derefter et tak for søde ord :)
  ja man smører ALTID kagen op med smørcreme før fondanten ligges på.
  Det er dels for at fondanten skal sidde fast - men allermest for at rette formen til, så kagen bliver hel jævn og med flotte kanter.
  k/h Katrine

  SvarSlet
 7. Hvor kan man købe fondanten? Jeg har efterhånden prøvet mange steder

  SvarSlet
 8. Se mine "ynglings links" til højre på denne blog, her er webadresser til diverse sider der sælger fondant. Jeg køber det hos Specialkøbmanden, som har butikker flere steder i dk - og også internethandel.
  k/h Katrine

  SvarSlet