torsdag den 22. april 2010

Fondant udstikkere og pastafarve

Når jeg farver fondant, royal iceing og buttercream bruger jeg pastafarver. De koster 35 kr for 28 gram. når man farver fondant med pastafarve skal man kun bruge hvad der kan sidde på en tandstik, lidt farver MEGET. dvs at der i en bøtte måske er til 50 farvninger eller mere.
grunden til at man bruger pastafarver er, at der skal bruges så lille en mængde at det ikk ændrer konsistensen.. i forhold til fx frugtfarve.

Jeg har købt nogle forskellige udstikkere til fondanten, så jeg nemt kan lave pynt. man kan også forme diverse dyr. En pakke med fx sommerfugle udstikkere i 3 størrelser koster 120 kr.. men laver man kager/muffins og kan man lide at pynte dem fint, er det hurtigt tjent ind, i forhold til at købe pynten færdiglavet.

Jeg har købt alle mine udstikkere på http://www.specialkoebmanden.dk/

15 kommentarer:

 1. hej søde miss cupcake :)
  Jeg er VILD med din side, og det er nogle flotte billeder!!
  Jeg overvejer lidt selv at begynde på noget cup-cake bagning, så jeg ville høre hvordan man bruger de der udstikkere? er det icing-forme??
  Og.. jeg kigger lidt på en begynderpakke af tyllere, men hvad med poserne? kan man bruge andet end engangs?

  Knus Therese, svar gerne på therese_lauridsen@hotmail.com

  ps, du er god til at lave cupcakes :)))))

  SvarSlet
 2. Hej Therese.
  Tak for de søde ord :)
  Udstikkerne bruger man ganske simpelt på udrullet fondant.. det er meget enkelt og hurtigt at lave pynt på den måde. jeg ved at specialkøbmanden i Rødovre lige nu har mange udstikkere på tilbud til 80 kr.. det er en god investering.. jeg har især i starten brugt sommerfuglene meget.
  jeg plejer at bruge engangsposer da det er dejligt nemt. jo flere man køber på samme tid, des billigere er de ofte. ellers kan du sagtens brug en alm sprøjtepose, så er der bare lidt mere rengørring.
  kh Katrine.

  SvarSlet
 3. Hvor køber du engangsposerne?
  Mvh. Louise

  SvarSlet
 4. Hej Louise.
  Poserne kan du købe på stort set alle hjemmesider der handler med kageting - ellers specialkøbmanden. Jo flere man køber på en gang, jo billigere bliver det :)
  kh Katrine

  SvarSlet
 5. Sikke nogle fine kager (:
  Vil selv gerne i gang med at lave disse flotte kage ting... Men , hvad skal man bruge for at komme igang.! Hvad er vigtigt at have når man skal lave MMF , og pynt?
  De der tyller? Kan man lave smørcreme roser ud af dem ?
  Og hvordan bruges disse udstikker.. Stikker man dem bare ned i det udrullede fondant & så er de klar til at tage op ? Eller skal man bruge noget til at lægge under , så de er nemmere at få op?
  Ej undskyld alle disse spørgsmål :i

  SvarSlet
 6. Hej Bellinda.
  i første omgang synes jeg at du skal købe fondanten færdiglavet, og så lege lidt med det. du kan evt melde dig til et cupcake kursus (specialkøbmanden) for at få god inspiration og komme igang.
  man kan godt lave roser/blomster ud af tiller.. men det skal selvfølgelige være tyller som er beregnet til det.. der findes jo rigtig mange tyller :)
  man ruller fondanten ud på et plastic underlag, jeg har et fra tupperwear.. så slipper fondanten let.. og udstikkerne er helt enkle at bruge, man stikker dem bare ned i fondanten, og så presser dem ud..
  jeg håber mine svar hjælper dig lidt :)
  vh Katrine

  SvarSlet
 7. Hvor køber du pastelfarverne? jeg er bosat i norge men vi har jo panduro! Mht udstikkere og sprøjteposerne, kan jeg varm anbefale ebay.com, var lige inde finde lidt materialle inspiration der, og det er meget billigere (vær dog obs på hvad de tager i porto!!) men så længe købsprisen ikke overstiger 200 kr (er det her i NO) så skal der ikke betales moms af de købte varer- så der er mange penge at spare!
  Tak for fine indlæg!^
  Leta

  SvarSlet
 8. kan man godt bruge de der farver til at farve flødeskum og kagecreme med? :)

  SvarSlet
 9. Ja det kan man sagtens - du kan bruge dem til AL madlavning.. men de er mere drøje i brug, så du skal ofte kun bruge hvad der kan sidde på spidsen af en tandstik. Da Pastafarver ikke er vandindholdige, er de ofte bedre at bruge i madlavning end frugtfarve - da pastafarve ikke ændre konsistensen af fx flødeskum, cremer osv.

  SvarSlet
 10. Hej, tænkte på, når du laver de her figurer af fondant, bruger du så hjemmelavet fondant eller er det noget du har købt færdigt?

  SvarSlet
 11. Når jeg skal lave en lille portion fx sommerfugle eller andet småt - så bruger jeg købt fondant.. når man selv laver fondant skal pastafarven i før flormelisen.. dvs det er ret omstændigt at lave mange forskellige farver fondant.. men ved det købte fondant kan man bare ælte farven ind i et lille stykke.. så det er hurtigt oh nemt :)

  SvarSlet
 12. Hej. Skøn blog her. Jeg køber også altid min fondant farvet. Synes funcakes fondant har et ok udvalg. Ellers blander jeg ekstra farve i. Har købt en super black hos www.cakesandmore.dk - den gør din fondant virkelig sort. Ikke den grålige man ofte får ved andre pastafarver.

  SvarSlet
 13. Hvis man ikke har plastic underlag til udrulning af fondant, er flormelis ideal. Det gør at fondanten også slipper nemt fra underlaget, og kan børste af med en flad hånd, når fondanten er lagt på kagen. Ved ikke om det er blevet nævnt tidligere, men ville bare lige informere om det. Skøn side forresten:-)
  Mvh Malene

  SvarSlet
 14. Skøn blog. Er lige så lige faldet over den. Kan simpelthen ikke finde de sommerfugle udstikkere. Hvor har du købt din blomster udstikker til din brullupskage. Hilsen Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   De kan købes i stort set alle kagebutikker på nettet. Jeg har også set dem i søstrene Grene og Netto fornyligt.
   God jagt :)

   Slet