onsdag den 27. oktober 2010

Flødebolle opskrift

Så blev der eksperimenteret med flødeboller for første gang, og de blev SUPER gode :)
Jeg pyntede dem med lidt forskelligt krymmel, for at se hvad jeg synes var flottest..

Opskriften
ca 35 stk

500 g ren rå marcipan
300 g sukker
1 dl vand
1 tsk vanilie sukker
150 g past. æggehvider (3 bærger)
ca 500 gram chokolade.

Bunde
En rulle marcipan skøres i 35 skiver og lægges på et stykke bagepapir - bages ved 180 grader i ca 5 minutter.. de skal lige akkurat være gyldne i kanten.

Guf
sukker, vanilie sukker og vand kommes i en gryde og koges i ca 5 min.. temperaturen på sukker´massen skal være 121 grader, undgå at rør for meget i blanding mens den smelter.
Æggehvider piskes let.
når sukker ´massen har den rette temp. hældes den langsomt i æggehviderne.. der piskes videre på mellem hastighed i ca 15 min til guffen er fast og danner fine toppe.
guffet sprøjtes på marcipan bundene, jeg brugte en sprøjtepose og tyl 1M.
Flødebollerne bages i 3-5 min alt efter størrelse.. så de får en fast overflade. pas på ikke og bag dem for meget, de skal ikke blive gyldne.
Når flødebollerne er afkølet skal de overtrækkes med chokolade.

Jeg tog en flødebolle på en bagespatel og hældte chokoladen udover.. da den var dryppet lidt af kom den over på et stykke bagepapir og drysset med krymmel.
Man kan også pensle chokoladen på, så bruger man også lidt mindre chokolade..
Se hvordan jeg overtrækker flødeboller.
Flødebollerne kan holde sig i ca 5 dage i køleskabet.

Her har jeg lavet chokolade pynt i en chokolade form og brugt candymelts.


Man kan også pynte med fondant sommerfugleOg lave guffen 2 farvet


Her er jeg igang med at overtrække mine flødebollerMiniflødeboller


Og flere miniflødeboller

16 kommentarer:

 1. Hvor ser de bar lækre ud :)

  Kærligst Kristine

  SvarSlet
 2. De er meget søde.

  Har du et godt råd til hvordan man får chokoladen til at blive tynder i konsistens, vil gerne kunne trække et tyndere lag på negerbollerne.

  Mvh dry

  SvarSlet
 3. Hejsa.
  Du kan blande ca en spsk alm olie (til 250g chokolade) i chokoladen før du smelter den.. det gør den mere tyndtflydende..
  MEN det gør også at chokoladen bliver knap så hård i overfladen når den størkner.. dvs man kan godt få lidt "chokolade fingre" af at holde på flødebollen fordi chokoladen smelter hurtigere..

  SvarSlet
 4. Hej,
  Har du prøvet at lave lakridsskum? Jeg vil rigtig gerne, men har ikke vovet det endnu.
  Hilsen Pia.

  SvarSlet
 5. Hejsa.
  Super seje flødeboller du har lavet :).
  Jeg vil lige hører om du vil dele ud af måden at lave puf sukker overtræk ;). Syntes ikke jeg kan finde opskrift eller fremgangsmåde, og må indrømme at jeg bruger din lækre side meget som inspiration efter jeg fandt den :).
  Venligst Mette

  SvarSlet
 6. @Pia - jeg har prøvet at blande lakridspulver i mit skum, men synes faktisk ikke smagen var vildt god.. sidst jeg lavede flødeboller overtrækkede jeg flødebollerne med hvis chokolade og dryssede derefter lidt lakridspulver ovenpå.. det var rigtig godt.
  @Mette - Prøv at se indlægget der hedder "flødeboller med pufsukker" jeg overtrækker bare flødebollerne som normalt og drysser derefter pufsukker over.. meget simpelt :) Og jeg er glad for du kan bruge min side og finde inspiration :)

  SvarSlet
 7. Hvilken slags chokolade bruger du til at betrække flødebollerne?

  Skal det være noget bestemt chokolade?

  Knus lotte

  SvarSlet
 8. Hej Charlotte
  du kan buge lige den chokolade du har lyst til - jeg bruger bare hvad jeg nu lige har liggende :)

  SvarSlet
 9. Super lækre flødeboller. Ved hvilken temp bager du ved efter guffet er kommet bunde?.

  SvarSlet
 10. Bager du dem også, når det er marie-kiks, du bruger?

  SvarSlet
 11. @Eva - jeg bager dem ved 200 grader efter guffet er kommet på.. men jeg kigger ind i ovnen hele tiden og tager dem ud så snart toppen er blevet lidt lysebrun.
  @Dortekn - jeg bager dem en lille smule når "guffet" er kommet på for at gøre chokolade betrækningen nemmere. Jeg bager ikke selve mariekiksene

  SvarSlet
 12. Hey.
  Jeg har selv lige bagt flødeboller i dag med smag og farve i. Desværre blev det noget af en fiasko med farven/smagen i skummet. Jeg havde lavet mit skum, som du også laver dit med sukkervand og æggehvider.
  1. omgang tilsatte jeg først farvedråberne og smagsdråberne da skummet var færdigt, men dråberne gjorde skummet for vådt og jeg ku ik piske det op igen.
  2. gang jeg prøvede at lave skummet puttede jeg dråberne i det kogende sukkervand, men heller ikke her fungerede det. Det tog mig over en halv time at få skummen bare nogenlunde stiv.

  Har du en ide om hvad jeg gør galt?

  Marie

  SvarSlet
 13. Prøv at bruge pastafarver istedet. de gør ikke skummet vådt. kan eks. købes hos "Specialkøbmanden". Vent med smagsdråberne til skummet er næsten stift. De indeholder ofte olieforbindelser, som forhindrer æggehvider i at blive stive

  SvarSlet
 14. Hej med dig

  Studser lidt over "Flødebollerne bages ved 180 gr i 3 - 5 min" ... her mener du vel kun marcipanbundene ikk'?! Og hvis der virkelig menes med fyldet på ... hvorfor så det? Jeg er helt ny ud i hjemmelavede flødeboller og har googlet en masse om processen, men det er første gang jeg er stødt på, at man skal bage dem i ovnen inden de overtrækkes - er det i stedet for at lade dem tørre ved stuetemperatur i 6 timer? Men virkelig flotte flødeboller du har lavet ... Uhm ... bliver helt lækkersulten!

  :o) Carina

  SvarSlet
 15. Så fik jeg lavet flødeboller ... med M1 tyl og uden brug af glukose i sukkerlagen. Tørrede dem i ovnen - det er jo intet mindre end genialt!!!

  :-) Carina

  SvarSlet
 16. @Marie - som Anonym skriver, så skal du helt rigtigt bruge pastafarver.. de indeholder ikke vand og en meget lille mængde farver rigtig godt. Jeg putter altid min farve i lige før skummet er færdigt. hvis jeg vil have flere farver deler jeg min skum op, og røre farven i med en dejskraber.
  @Carina - Grunden til at jeg hurtigt tager flødebollerne i ovnen er at de stivner hurtigt - så er jeg fri for at vente 6 timer på at de "tørre" på køkkenbordet. Flødebollen får en lille hinde som gør det muligt at overtrække dem med chokolade. Jeg er glad for at det lykkedes for dig :)

  SvarSlet