søndag den 27. juli 2014

Koldskål cheesecake

I tirsdags havde jeg lovet min mor at lave dessert til hendes strikkeklub. Det skulle være noget lækkert men sommerlet.. så jeg kiggede lidt rundt på nettet og faldt over koldskåls cheesecake flere steder. Jeg valgte at bruge en opskrift fra cutecarbs (som har en fantastisk blog) og kun ændre en smule i den.
Jeg kan varmt anbefale opskriften - den er let, sommerlækker og frisk.

Jeg brugte en 24 cm springform, så bliver kagen mere flad. Man kan med fordel bruge en 20 cm springform hvis man vil have lidt mere højde på kagen.

Opskrift
ca 6-8 personer

Til bunden
180 gram kammerjunker
80 gram smeltet smør

  • Knus kammerjunkerne i en blender eller i en plastic pose hvor du køre din kagerulle henover.. Det kommer an på hvor groft/finthakket du vil have dine kammerjunker
  • Smelt smørret og bland kammerjunkerne deri. Rør det godt sammen
  • Beklæd bunden af en springform med bagepapir og pres massen godt heri.
  • Sæt springformen i køleskabet mens du forbereder resten. 

Koldskål cremen
5 dl kærnemælk
1.5 æggeblomme (eller 2 små)
Korn fra 2 vanille stænger
0.6 dl sukker
300 gram flødeost
Skal fra en citron (usprøjtet)
Saft fra en citron (usprøjtet)
5 blade husblas

  • Skrab vanille kornene ud og vend/tvær dem sammen med ca 1 spsk sukker. På denne måde skiller vanillekornene sig fra hinanden og bliver godt blandet med sukkeret.
  • Pisk æggeblommer, vanille og sukker sammen til en luftig æggesnaps
  • Rør kernemælken heri
  • Vend revet citronskal heri
  • Pisk/rør flødeosten i massen
  • Lad massen stå og trække mens du forbereder husblassen.
  • Sæt de 5 blade husblas i en skål med koldt vand og lad dem være iblød i 5 minutter
  • tag en lille kasserolle og hæl 2/3 dele af citronsaften deri. knug husblassen fri for vand og smid dem i kaserollen. Lad husblassen smelte sammen med citronen ved meget lav varme under omrørring.. Det må ikke koge. Det tager ca 10 sek så er den smeltet. 
  • Tag kaserollen af varmen og brug resten af citronsaften og lidt af koldskålsmassen til at afkøle husblassen med. Den skal have samme temperatur som koldskålsmassen før det piskes sammen.
  • Tag kammerjunke bunden ud af køleskabet og hæld koldskål massen deri. 
  • Kagen sættes på køl i mindst 5 timer. 
  • Før serverring pyntes kagen med bær.. Jeg brugte friske jordbær, blåbær og revet hvid chokolade.




Følg frk cupcake på Facebook eller på Instagram som @frk_cupcake 
så går du ikke glip af de nyeste opdateringer :)
  

2 kommentarer:

  1. Kan denne lækre kage tåle at stå i køleskabet natten over?

    //trine

    SvarSlet
  2. Hej!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Tilføj vores Widget og din blog vil blive vist på vores topliste!

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet