tirsdag den 18. november 2014

Lakrids is

Igår prøvede jeg igen min vidunderlige ismaskine fra kitchenone. Ismaskinen er med kompressor, og det var et must for mig da jeg skulle vælge ismaskine. Jeg har før haft en ismaskine hvor man skulle have en skål i fryseren i forvejen for at kunne lave is - det var noget bøvl synes jeg :)

Ismaskinen er fantastisk, isen får den lækreste konsistens - ligesom Paradis is..
Det tager ca 30-40 minutter fra ismassen puttes i maskinen, til isen er klar. Jeg synes ikke min maskine larmer for meget, det var jeg lidt spændt på.. Så skal man huske kun at fylde skålen ca 40% op, da ismassen udvider sig under indfrysning, det glemte jeg den første gang jeg lavede is ;)

Her er en lille video om min maskine.

Igår lavede jeg en lakridsis, da det er min mors ynglings is. Jeg fandt en opskrift på Johan Bülows hjemmeside, og tænkte at jeg ville afprøve den.. og åhhh gud hvor var den god!
Jeg har før prøvet en opskrift hvor man skulle give ismassen et opkog og lade den køle af før man rørte den i ismaskinen. Konsistensen af denne opskrift blev ikke nær så cremet som den jeg prøvede igår og smagte desuden lidt for meget af æg.
I denne opskrift skulle man piske æg og fløde for sig og vende det sammen - det gav en utrolig god konsistens og smag.

Sidste år købte jeg Johan Bülows 2 sirupper og hans raw lakridspulver samt hans fine lakridspulver.. Jeg har stadig en hel del igen trods det er blevet brugt flittigt, især i påskeæg og konfekt.
Det er meget drøj i brug og kvaliteten er i top, så trods prisen er lidt højere end meget andet - så kan jeg varmt anbefale deres produkter.

Opskrift
ca 1 liter is

4 past. æggeblommer
125 gram rørsukker (eller alm. sukker)
1/2 liter fløde
3 tsk Raw liquorice powder
1 tsk revet økologisk citronskal
evt 1-2 spsk lakrids sirup

  • Piske æggeblommer og sukker til en luftig masse
  • Vend herefter lakridspulver og revet citronskal heri
  • Fløden piskes stiv og vendes i æggemassen
  • Hæld massen i din ismaskine
  • Frys i 30-40 minutter
  • Hæld evt 1-2 spsk lakridssirup i maskinen og rør det ind til sidst - således at det får en stribet effekt.
  • Hvis man ikke vil spise isen med det samme, kan den hældes i en bøtte og sættes i frysern


Raw lakrids pulver og citronskal er gjort klart


Æggeblommer og sukker klar til piskning


Den færdige masse før den hældes i ismaskinen.
Pas på ikke at spise det hele før det er kommet i ismaskinen ;)
Man kan med fordel bruge en sprøjtepose for at få massen nemt i maskinen uden for meget svineri på kanterne af maskinen. 


Indfrysningen igang


lakridssirup tilsættes tilsidst


Nyd den lækre is...

1 kommentar:

  1. Hej!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Tilføj vores Widget og din blog vil blive vist på vores topliste!

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet