lørdag den 14. december 2013

Julens konfekt

I løbet af ugen har jeg lavet lidt konfekt, jeg synes det er så hyggeligt at kunne serverer lidt til mine gæster i løbet af julen. Jeg skulle også prøve et par ting af, så jeg er klar til konfektlavning med min familie næste søndag :)
Jeg lavede 5 forskellige smage - jeg ville nemlig afprøve de nye smagsvarianter fra Odense Marcipan og sommerbirds marcipan. 


Her ser man mit "konfekt kit" :) 
jeg glæder mig til at bruge de spiselige blomster.


Her ser man lidt af råvarerene..
og selvfølgelig et lille glas vin til at hygge med under konfektlavningen.
Baileyen brugte jeg i konfekten


Den første smagsvariant var lakridsmarcipan fra Odense Marcipan.
Jeg har køb en bøtte mini lakridser i NETTO, hvor jeg puttede 3 i midten af hver kugle marcipan.
De blev overtrukket med tempereret hvid chokolade og drysset med Johan Bülow raw lakridspulver. 
De smager VIRKELIG godt og det er så lækkert med "overraskelsen" i midten..
det giver lidt tekstur til konfekten.
Næste gang vil jeg bruge sommerbird marcipan og selv putte Johan Bülow lakrids sirup i. Jeg har både siruppen i sød og salt - glæder mig til at smage forskellen og lege med smagsstyrken.


Her ser man kuglerne rullet af marcipanen.
Yderst til venstre er ren sommerbird marcipan.
i midten er den gule orange marcipan fra Odense Marcipan
ved siden af mod højre er Mint og chokolade marcipanen fra Odense marcipan
og yderst til højre ser man lakridsmarcipanen fra Odense Marcipan.
Den hvide chokolade er klar til at overtrække med og lige så er kokos, pistacie nødder og ristede hakkede hasselnødder klar


Her ses Sommerbird marcipan med 2 spsk bailey - de er overtrukket med hvid chokolade og drysset med hakket pistacie nødder.
Man kunne ikke så godt smage baileyen.. jeg tror jeg vil prøve med cognac eller whiskey næste gang.


Lakrids marcipanen, overtrukket med hvid chokolade
 og drysset med Johan Bülow raw lakrids pulver


Øverst ses mint/chokolade marcipanen overtrukket med mørk chokolade og drysset
 med hakket ristede hasselnødder
Nederst ses Orangemarcipanen overtrukket med mørk chokolade og drysset med kokos


Jeg lavede også nogle med ren sommerbird marcipan, overtrukket med sommerbird mørk chokolade og drysset med guld og sølv støv.
Jeg synes alle smagsvarianterne er blevet rigtig gode. 
Mint/chokolade marcipanen vil jeg nok ikke købe igen.. den er lidt specielt. 
Men hvis man elsker After Eight og synes det passer til marcipan, så bliver det et hit.
jeg er rigtig vild med lakridsmarcipanen - med lidt lakrids indeni.. 
Orange marcipanen smager rigtig kraftigt af appelsin.. Jeg synes det smager godt med kokos ovenpå.. Men nogle vil måske synes det er bedre kun med chokoladen.. 

1 kommentar:

  1. Jeg har også købt de 3 nye marcipan smags varianter. Jeg har konfektdag med min veninde næste weekend. Jeg er glad for at jeg fik ny inspiration her på din blog :-)

    SvarSlet