3 æg
3 dl creme fraice
1 1/2 dl olie eller smeltet smør/margarine
260 g sukker
2 tsk vaniliesukker
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
300 g mel
100-150 gram grofthakket hvid chokolade
125-175 g blåbær eller hindbær.
Frosne bær er lige så gode som friske.. det er ikke nødvendigt at tø de frosne bær op først.
Bland det våde i en skål og det tørre i en anden.. vend derefter det våde i det tørre.
tilsidst vendes bær og chokolade i.
bages ved 200 grader i 13-16 min.
OBS: husk ikke at bag dem for længe.. de skal bare lige akkurat være gyldne på toppen. ellers bliver de nemt tørre.
ca 20 stk
billeder følger.
3 dl creme fraice
1 1/2 dl olie eller smeltet smør/margarine
260 g sukker
2 tsk vaniliesukker
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
300 g mel
100-150 gram grofthakket hvid chokolade
125-175 g blåbær eller hindbær.
Frosne bær er lige så gode som friske.. det er ikke nødvendigt at tø de frosne bær op først.
Bland det våde i en skål og det tørre i en anden.. vend derefter det våde i det tørre.
tilsidst vendes bær og chokolade i.
bages ved 200 grader i 13-16 min.
OBS: husk ikke at bag dem for længe.. de skal bare lige akkurat være gyldne på toppen. ellers bliver de nemt tørre.
ca 20 stk
billeder følger.
Bager du dem med varmluft?
SvarSletJa det plejer jeg :)
SvarSletMums nogle lækre cupcakes! Jeg brugte opskriften til lidt forskelligt fyld; lakridsstykker, en med hindbær/hvidchokolade, en med daim og en med gulerod. Helt klart en opskrift, som jeg vil gemme. Lavede en frosting med smøreost, smør og flormelis - det passede så godt! Tak for en super opskrift. bagte dem som mini cupcakes, kan sagtens anbefales:)!
SvarSletHej Stinna.
SvarSletMmm det lyder lækker - jeg har aldrig lavet cupcakes med lakrids. er det godt?
Denne opskrift er også min farvorit - jeg tror at jeg skal lave den i nærmeste fremtid med kirsebær i :)
Jeg er glad for at du kan bruge mine opskrifter.
kh Katrine
Namme nam! Jeg har lige bagt dem med max blåbær 175 gram, men med mørk chokolade - det var lige det eneste hjemmet havde. ;) Mandens kommentar var, med glimt i øjet, "det er altså underligt med kage med indbygget syltetøj"! :) Men fantastiske dét er de!
SvarSletKh Maria
Hehe - det er jo også en genial opfindelse ;)
SvarSletgodt de bragte lykke.
Kh Katrine
Tænkte på mht frosne bær da friske er lidt svære at få fat i til rimelig pris her i den koldere tid. Bruges bare saften eller også selve bærene?
SvarSletJeg har lige ændret i opskriften - frosne bær er lige så gode som friske. Du skal ikke gøre noget, bare vend de frosne bær i dejen :) Jeg bruger næsten altid frosne bær, da friske bær er dyre og svære at få fat i på denne årstid - som du også skriver :)
SvarSletJeg spekulerede bare på om hvorfor der skulle creme fraiche i???
SvarSletOg jeg har kun let fraiche i hånden lige nu altså creme fraiche med 9%... er det godt nok???
Ellers er det nogle virkelig lækre kager og sager du har her :)
Hej Cupcaki
SvarSletJeg kan ikke svare dig på hvorfor det skal i - jeg synes bare de bliver rigtig rigtig gode når der bruges cremefraice i kageopskrifter.
Du kan sagtens bruge creme fraice 9%, du kan også bruge ymer eller græsk youghurt hvis du har det ved hånden :)
Og tak for det - jeg er glad for du kan finde inspiration på min blog :)
kh Katrine
Det lyder som en virkelig nem og lækker opskrift :) Er de velegnede til at fryse? Eller kan de godt holde sig i et par dage i en frysepose uden de bliver tørre?
SvarSletKh Signe
Mon de kan fryses?
SvarSletFantastiske. Min datters ynglings. Tak.
SvarSlet