torsdag den 22. april 2010

Blåbær/hindbær Muffins




3 æg
3 dl creme fraice
1 1/2 dl olie eller smeltet smør/margarine

260 g sukker
2 tsk vaniliesukker
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
300 g mel

100-150 gram grofthakket hvid chokolade
125-175 g blåbær eller hindbær.

Frosne bær er lige så gode som friske.. det er ikke nødvendigt at tø de frosne bær op først.

Bland det våde i en skål og det tørre i en anden.. vend derefter det våde i det tørre.
tilsidst vendes bær og chokolade i.

bages ved 200 grader i 13-16 min.
OBS: husk ikke at bag dem for længe.. de skal bare lige akkurat være gyldne på toppen. ellers bliver de nemt tørre.

ca 20 stk
billeder følger.

13 kommentarer:

  1. Bager du dem med varmluft?

    SvarSlet
  2. Mums nogle lækre cupcakes! Jeg brugte opskriften til lidt forskelligt fyld; lakridsstykker, en med hindbær/hvidchokolade, en med daim og en med gulerod. Helt klart en opskrift, som jeg vil gemme. Lavede en frosting med smøreost, smør og flormelis - det passede så godt! Tak for en super opskrift. bagte dem som mini cupcakes, kan sagtens anbefales:)!

    SvarSlet
  3. Hej Stinna.
    Mmm det lyder lækker - jeg har aldrig lavet cupcakes med lakrids. er det godt?
    Denne opskrift er også min farvorit - jeg tror at jeg skal lave den i nærmeste fremtid med kirsebær i :)
    Jeg er glad for at du kan bruge mine opskrifter.
    kh Katrine

    SvarSlet
  4. Namme nam! Jeg har lige bagt dem med max blåbær 175 gram, men med mørk chokolade - det var lige det eneste hjemmet havde. ;) Mandens kommentar var, med glimt i øjet, "det er altså underligt med kage med indbygget syltetøj"! :) Men fantastiske dét er de!
    Kh Maria

    SvarSlet
  5. Hehe - det er jo også en genial opfindelse ;)
    godt de bragte lykke.
    Kh Katrine

    SvarSlet
  6. Tænkte på mht frosne bær da friske er lidt svære at få fat i til rimelig pris her i den koldere tid. Bruges bare saften eller også selve bærene?

    SvarSlet
  7. Jeg har lige ændret i opskriften - frosne bær er lige så gode som friske. Du skal ikke gøre noget, bare vend de frosne bær i dejen :) Jeg bruger næsten altid frosne bær, da friske bær er dyre og svære at få fat i på denne årstid - som du også skriver :)

    SvarSlet
  8. Jeg spekulerede bare på om hvorfor der skulle creme fraiche i???
    Og jeg har kun let fraiche i hånden lige nu altså creme fraiche med 9%... er det godt nok???
    Ellers er det nogle virkelig lækre kager og sager du har her :)

    SvarSlet
  9. Hej Cupcaki
    Jeg kan ikke svare dig på hvorfor det skal i - jeg synes bare de bliver rigtig rigtig gode når der bruges cremefraice i kageopskrifter.
    Du kan sagtens bruge creme fraice 9%, du kan også bruge ymer eller græsk youghurt hvis du har det ved hånden :)
    Og tak for det - jeg er glad for du kan finde inspiration på min blog :)
    kh Katrine

    SvarSlet
  10. Det lyder som en virkelig nem og lækker opskrift :) Er de velegnede til at fryse? Eller kan de godt holde sig i et par dage i en frysepose uden de bliver tørre?
    Kh Signe

    SvarSlet
  11. Fantastiske. Min datters ynglings. Tak.

    SvarSlet