2
´1
Passer til en kage:
20 stk store MM (marshmallows/skumfiduser)
2 spsk vand
400 g flormelis
1 spsk fedtstof palmin eller madolie
klip MM over 1 gang, og kom dem i en skål.
Hæld olien over MM
kom de 2 spsk vand i skålen og varm i mikroovn - 3x20 sek
MM skal puffe op og smelte lidt
flormelis røres til det er fast.
Pastafarve tilsættes før flormelis eller til sidst for bedre at kunne kontrollerer farven.
MM skal være hvide. de kan nogen gange købes i store poser i Lidl - ellers laver Haribo også nogle.
Fondanten skal opbevares i en pose i en lufttæt beholder - ellers bliver massen hel hårdt.
Hvis der går noget tid kan man med fordel fryse fondanten.
20 stk store MM (marshmallows/skumfiduser)
2 spsk vand
400 g flormelis
1 spsk fedtstof palmin eller madolie
klip MM over 1 gang, og kom dem i en skål.
Hæld olien over MM
kom de 2 spsk vand i skålen og varm i mikroovn - 3x20 sek
MM skal puffe op og smelte lidt
flormelis røres til det er fast.
Pastafarve tilsættes før flormelis eller til sidst for bedre at kunne kontrollerer farven.
MM skal være hvide. de kan nogen gange købes i store poser i Lidl - ellers laver Haribo også nogle.
Fondanten skal opbevares i en pose i en lufttæt beholder - ellers bliver massen hel hårdt.
Hvis der går noget tid kan man med fordel fryse fondanten.
Hvornår skal palminen eller madolien i? :-)
SvarSletHejsa :)
SvarSletKan man ikke lave det selv, hvis ikke man har en microbølgeovn?
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Hov - jeg kan da godt se at jeg helt har glemt at skrive hvornår olien/palminen skal i..
SvarSletJeg bruger altid olie og hælder det ud over MM før de kommer i microbølgeovnen :)
Til Anita.
Jeg tør næsten ikke udtale mig om hjemmelavet fondant uden microbølgeovn.. da jeg aldrig har prøvet at lave det på andre måder.
Hvis jeg lige falder over en opskrift uden brug af microbølgeovn skal jeg nok ligge den her ud på bloggen.
k/h Katrine
Man kan lave det over et vandbad
SletVh. Frida
Hej
SvarSletHvor længe kan det holde sig - i køleskabet?
Fondanten behøver ikke at blive opbevaret i køleksabet, men blot i en pose og så i en lufttæt beholder.
SvarSletjeg har opbevaret det op til en uge i køleskabet, men generelt laver jeg ofte fondanten dagen før.
husk at man sagtens kan nedfryse fondanetn - så kan den holde sig længe :)
Anita:
SvarSletDu kan skam lave det over vandbad. Olie, skumfiduser og vand i en skål over kogende vand :))) flormelissen æltes først i skålen, mån så hældes det ud på bordet og æltes med hænderne med flormelis som 'mel' :D
Dejligt at se en side/blog som har mange gode ideer og tips...
SvarSletJeg vil nok prøve at fondant selv... Tak for opskriften
Tak for det Pia :)
SvarSletOg held og lykke med fondanten.
hejsa hvornår skal olien i?
SvarSletog tak for en dejlig brugbar side
Hej, hvis du ikke vil lave fondanten i microovnen kan du smelte MM i vandbad :)
SvarSletOlien hældes over MM før de kommer i microovnen :)
SvarSletHvis man er nybegynder og aldrig har arbejdet med fondant før, ville du så anbefale, at man lavede fondanten selv, eller er det bedst at købe den?
SvarSletHilsen nybegynderen
Hej hej
SvarSletSå vil jeg nok anbefale at du starter med at købe en pakke.. det går aldrig galt :) og ved købe fondant kan du ælte pastafarven ind i små stykker.. det gør arbejdet en hel del lettere.
Hvis du selv laver fondanten skal farven nemlig i før flormelisen - og det gør det lidt besværligt hvis du skal bruge flere farver :)
god fornøjelse
For det første, tusind tak for denne inspirende side:) Jeg har et spørgsmål m.h.t. hvor meget vand der skal i. Hvor meget er det sådan cirka?:) På forhånd tak:)
SvarSletTak for det - ca 2 spsk vand :)
SvarSleter der muglighed for at bruge den hjemmelavede fondant til overtræk af store kager? :)
SvarSletJa da - det kan du helt sikkert :)
SvarSlethvor meget rækker en potion fondant til?:)
SvarSletHej fantastisk opskrift, jeg havde aldrig rigtig været sådan kreativ med kagepynt, men den her opskrift er super genial og nem.
SvarSletVille bare høre om man kan komme jordbær eller chokolade flomelis i istedet for at give det smag? (det flormelis man normalt køber til almindelig sukkerglasur)
:D
Hejsa.
SvarSletTak skal du have.
Jordbær flormelis var da en super god ide.. det kan du sagtens.. og også chokolade - bare husk at den kan du ikke farve.. men hvis du vil have brun fondant, så er det en super ide :)
Hej frk. cupcake
SvarSletHvilke farver bruger du til at farve din fondant. Jeg bruger selv wiltons pastafarver, men har svært ved at få dem så klare i farverne. Ville gerne have haft en helt pink fondant, men den blev lidt fesen i farven.
Ville også gerne høre hvordan din erfaring med mmf er i forhold til købe fondant. Hvad er nemmest at arbejde med?
Mvh. Denise
Hej Denise
SvarSletJeg har også selv kun farvet med wilton pastafarver. Jeg har dog hørt fra mange at farverne skulle blive rigtig fine hvis man bruger en blanding af pastafarve og "pulver farve" som kan købes på de fleste internet butikker. Jeg kan ikke selv få en HELT sort fondant eller HEL rød - så dem har jeg indtil videre købt, når jeg skulle bruge dem.
Jeg bruger ofte købe findant når jeg skal lave småt pynt til cupcakes, da jeg kan indfarve hver enkelt stykke fondant nemt.. Jeg laver fondanten selv når jeg skal bruge en stor portion fondant i samme farve.. fx når jeg skal overtrække kager.
Jeg synes det er lige nemt at arbejde med - det er indfarvningen der er lidt mere besværlig når man selv laver fondanten :)
Hej Frk Cupcake.
SletJeg har lært at hvis man vil farve fondant sort, skal man først farve den blå og derefter sort.. den bliver stadig ikki 100% som den købte, men helt klart meget mere sort end hvis man bare bruger den sorte pastafarve. Ligeledes hvis man skal farve rød, farv først lyserød, derefter rød... den har jeg dog ikke prøvet endnu.
Tak for en rigtig god side, med masser af inspiration :-)
Mvh
Theresa
Hej igen
SvarSletDet må jeg prøve så. :)
Jeg har prøvet din opskrift på MMF og det gik da helt galt. Har lavet det efter opskriften, men da jeg skulle rulle den ud blev den ved med at revne (selvom den bestemt ikke var tør) Og jeg kunne slet ikke løfte den uden at fingrene gik i gennem, selvom den var rullet tykt. Så kunne desværre ikke bruge det. Øv øv! Måtte ned og købe en pakke fra Wilton. Har du nogen ide om hvad der er galt, for det lyder på andre som om det er noget af det nemmeste i verden at arbejde med.
Mvh. Denise
Tja jeg forsøgte mig også.. Men der var nogle nærmest glasskårs-agtige stykker her og der i massen... MEn da de var pillet ud var den skøn at arbejde med...
SvarSletJeg har også lige prøvet at lave den selv havde også problemer med at få den op på kagen i et stykke :-/ jeg kom ekstra flormelis i men så blev den bare tøs og smuldrede.. what to do ?
SvarSletKan man ik bruge frugtfarve?
SvarSlet@? - jeg ruller altid mit fondant ud på et plastik underlag, så er det nemmere at få op på kagen. Desuden kan du tage din kagerulle og og lige "vikle" fondanten rundt om og så op på kagen.. så er den nemmere at styre.
SvarSletFrugtfarve er meget vand indholdigt.. så jeg bruger altid pastafarver.. men jeg mener at Dr Oekter har en guide på deres hjemmeside til hvad man gør hvis man bruger deres frugtfarve til hjemmelavet fondant. Så prøv at tjekke det ud :)
jeg vil klart prøve det her:)
SvarSletHej Frk Cupcake.
SvarSletJeg ville lige høre hvor man kan købe færdiglavet fondant henne?
Knus Amalie:)
Hejsa...
SvarSlethvis man fryser det hvornår skal man så tage det op af fryseren så det er til at arbejde med?
Vh. Stine