onsdag den 14. juli 2010

chokoladekage bunde

Denne chokoladekage er perfekt til større kage hvor man ligger bundene sammem med creme. den er ikke for sød og nem at arbejde med. den krummer ikke så meget når man skære i den og smøre den op.

6 æg
300 g rørsukker

- piskes til sukkeret er opløst, ca 5 min

200 g hvedemel
170 g kakao
1.5 tsk bagepulver
1.5 tsk vaniliesukker

- sigtes sammen

1 dl stærk kaffe
250 g smeltet smør

de sigtede ingredienser, kaffe og smør røres i æggeblandingen.
bages i ca 25 min ved 200 grader.

passer til en springform med diameter 24 --> når kagen er afkølet deles den i 3 bunde.

6 kommentarer:

  1. Jeg har lige prøvet denne opskrift af til en kage der skal lægges sammen med citronmousse, smøres op med nutella/smørcreme og overtrækkes med mmf. Jeg havde dog det problem at kagen blev flydende i midten og færdig i kanterne! Jeg er helt rookie i denne verden - hvad gør jeg galt?

    Tak for en inspirerede blog!

    Mvh. Charlotte

    SvarSlet
  2. Hej Charlotte.

    hmm.. alle ovne bager jo forskelligt.. Prøv at ligge et stykke sølvpapir over kagen efter de 25 min næste gang.. skru evt lidt ned for varmen og giv den 8-10 min ekstra..
    Tjek med en strikkepind om den virker færdig efter de 35 min, eller om der sidder dej på pinden når du trækker den op.
    Jeg håber det lykkes næste gang.. nogle gange går det bare ikke helt som forventet.
    Din kage lyder ellers lækker :)
    kH Katrine

    SvarSlet
  3. Er kagepulver, bagepulver? (:
    M.v.h. Dorthe

    SvarSlet
  4. Hehe ja - tak for det.. det er nu rettet ;)

    SvarSlet
  5. Hej!
    Jeg vil gerne lave en stor kage.. nok til knap 20 personer (der vil også være cookies og frugt). Kan jeg bruge denne opskrift i en bradepande? Og så lave 2 og lægge dem sammen? eller hvordan gør man det? Jeg er helt grøn i den her slags kager!
    Håber du kan svare hurtigt, for jeg skal bage i morgen!

    SvarSlet
  6. Hej
    Kan man bruge almindeligt sukker i stedet for rørsukker ?

    SvarSlet