torsdag den 14. april 2011

Martha stewart "Swiss Meringue Buttercream"

Igår prøvede jeg en ny smørcreme fra Martha Stewart's store cupcake bog.. Og den var intet mindre end Fantastisk.. Min ynglingsfrosting til dato..
Man kan variere den på utallige måder, og få lige den frosting man ønsker.. jeg tilføjede grunopskriften lidt instant espresso pulver og knuste Oreo's.. Både smag, konsistens og udseende er i top..

Du skal bruge:

2.5 past. æggehvide
100 g sukker
225 g usaltet blødt smør
(0.5 tsk vanilie sukker)

Fremgangsmåde:

  • Pisk æggehvider og sukker over vandbad med en elpisker, til sukkeret er opløst.. Det tager ca 3 minutter. 
  • Tag skålen af vandbadet og pisk i ca 8-10 minutter - æggehviderne skal være kølet helt af.
  • Tilsæt vanilien
  • Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt under stadig piskning
  • Tilsæt evt farve, smagsessens, kaffepulvver, purerede hindbær, hakkede kiks.. osv..
Frostingen er nu klar til brug.

OBS: Frostingen kan begynde at skille når smøret røres i.. pisk blot videre indtil frostingen bliver glat igen.

26 kommentarer:

  1. Hej Frk :)

    Det lyder som en god og luftig slags smørcreme. Men helt sikkert også en meget sød fornøjelse. Jeg kunne forestille mig, at kaffepulveret var med til, at oplevelsen ikke blev helt så sød.

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  2. Hej Anita.
    du har ret, den er sød.. men ikke kvalmende sød.. og kaffen gør helt klart godt deri.. jeg vil prøve at lave nogen cupcakes i weekenden med hindbær pure i.. det tror jeg også gør godt i den søde smørcreme :)
    God weekend.
    k/h Katrine

    SvarSlet
  3. Nu har jeg forsøgt mig med denne frosting tre gange og hver gang står jeg tilbage med en skilt smørmasse? Jeg kan bare ikke få det til at fungere. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke hver gang. Jeg håber der er nogle gode råd?

    SvarSlet
  4. Hejsa
    jeg omformulerer mig lige - den skiller HVER GANG, men man skal bare blive ved med at piske.. trikket er pisk pisk pisk :)
    Jeg lavede den igen igår, og der drillede den mere en sædvanligt.. efter jeg tilsatte smørret piskede jeg i omkring 5 min.. massen var stadig skilt og lidt vandagtig.. jeg tog min dejskraber og vendte smørcremen sammen en del gang.. og wupti som med et trylleslag var den samlet og kunne sprøjtes rigtig fint ud.. prøv igen og når du er lige ved at give op så pisk lidt mere og vend det sammen med en ske eller dejskraber tilsidst.
    vend gerne tilbage med om du får det til at lykkes :)
    held og lykke.
    kh katrine

    SvarSlet
  5. Det er faktisk en helt sædvanlig Swiss Meringue Buttercream,og det er lang fra Martha Stewart der har fundet på den. Men den er helt klart også min yndlings-frosting

    SvarSlet
  6. Hej ;-)

    Jeg skal lave den pink creme, kan jeg stadig putte kaffepulver i? Eller vil det ødelægge farven?

    SvarSlet
  7. @anonym - Du kan sagtens putte espresso pulver i, den pinke farve skal nok træde flot frem :)

    SvarSlet
  8. Hejsa, jeg tænkte på den del hvor du skriver at den skal ligge i et vandbad... hvor varmt skal vandet være... og så tænkte jeg også på at putte blåbær i... skal jeg kun mase dem og så putte dem i til sidst eller hvordan??? er lidt af en nybegynder... :)

    SvarSlet
  9. Hej Cupcaki
    vandet i vandbadet skal koge, din skål du har ovenpå vandbadet skal ikke røre det kogende vand.. det er dampen der varmer skålen op og derved smelter sukkeret.
    og ja - hvis du vil have bær i så moser du dem og røre dem i til allersidst. der skal røres lidt for at frostingen optager væden.

    SvarSlet
  10. Hej.
    Kan du ikke konkretisere hvor mange gram æggehvider man skal bruge? Fordi jeg tror jeg bruger lidt for meget, og jeg er i tvivl hvad du mener med 2,5. Altså jeg køber de æggehvider i små "bøtter" (på størrelse med en danone) er det 2,5 af dem, eller?

    haha, håber du forstår hvad jeg mener :D

    SvarSlet
  11. Hvor mange oreo puttede du i din frosting? :-)

    SvarSlet
  12. Hej
    Er ret ny i alt det her så hvilken smør skal der bruges, når det skal være usaltet? :)

    SvarSlet
  13. Undskyld det lidt sene svar.
    Mht æggehvide så er det 2.5 æggehvide. De bæger jeg køber står der at hver bæger indeholder 1.5 æggehvide.. så jeg bruge 2 bæger minus en lille sjat :) det kommer sig ikke SÅ nøje. Det er ikke nødvendigt i denne opskrift at begynde at veje sin æggehvide.

    - Mht Oreo så ved jeg ikke hvor mange jeg brugte, kan ikke huske det. men Det er en smagssag.. jeg tror jeg brugte ca 5 :) men prøv og smag dig frem.

    - Jeg plejer at bruge lurpak usaltet smør.. man kan også godt bruge saltet smør, men så træder "smør smagen" bare noget mere igennem.

    SvarSlet
  14. Frk Cupcake, jeg er helt vild med din blog! Den er så inspirerende :) Jeg har prøvet at lave Swiss Meringue Buttercream til min fødselsdag sidste weekend. Jeg klokkede i det flere gange da jeg skulle lave den. Den blev både for "våd" og skilte. Har læst gode tips på nettet til, hvordan man kan rette op på problemet:

    Den er for "våd": Læg det på køl i 10-15min. og pisk den op.
    Den skiller: Tag 1/4 af portionen og smid det i microbølgeovnen i 10-15 sekunder, hæld det tilbage og pisk.

    SvarSlet
  15. I forhold til italiensk marengs kan denne vel ikke brændes let med en gasbrænder? Vil smørret så ikke smelte og ødelægge frostingen? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er korrekt, denne kan ikke "brændes" pga smøret i frostingen :)

      Slet
  16. kan man pynte cupcaken med marengsen aften i forvejen ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan man sagtens, så skal kagerne bare "overnatte" i køleskabet og tages ud cirka en halv time før de skal spises :)

      Slet
  17. Hej Frk Cupcake
    Jeg har lavet denne frosting flere gange, men synes at det er bøvlet med vandbadet. Prøvede så at give den 3 skud af få sekunder i mikroovnen undervejs i piskningen. Det virkede! Ingen knas, bare lækker frosting ;-)
    Mange kagehilsner, Birthe

    SvarSlet
  18. Hej Frk. Cupecake
    Det lyder som en god buttercreame glæder mig meget til at
    prøve den. Har nemlig brug for sådan en opskrift da jeg skal
    lave en konfirmations kage (til en lille konfirmation som jeg holder for
    nogen venner/veninder. De bliver sikkert glade, eftersom de elsker kage.
    Du har vel ikke nogen gode tips til hvordan man kan lave forskellige
    blomster på en kage?

    Med Mange venlige/cupecake hilsner fra Maria

    SvarSlet
  19. Hvor mange cupcakes er der til i denne opskrift? Jeg skal nemlig lave mini cupcakes (ca 24 stk) men tænker at jeg evt skal halvere opskriften?
    Hilsen Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte
      Jeg mener der bliver til ca 12-14 alm cupcakes - så jeg ville ikke halverer portionen :)

      Slet
  20. Hej Frk. Cupcake.
    Kan denne creme laves nogle dage i forvejen, puttes i sprøjtepose og opbevares i køleskab?
    Hilsen Jacob

    SvarSlet
  21. hej.
    Jeg har lavet denne og den blev alt for tynd. Hvad gjorde jeg galt?

    SvarSlet
  22. er det hele oreo du knuser, alså med creme og det hele?

    SvarSlet
  23. Hej.
    Jeg skal lave en Kage til min fødselsdag i en kageform på 25 cm. Mit problem er at jeg skal finde ud af hvor meget swiss meringue buttercream jeg så skal bruge? Hvis du ved hvor meget buttercream der sådan cirka er i opskriften må du meget gerne skrive det.

    SvarSlet