fredag den 7. oktober 2011

Smuldre æblekage

Jeg har ledt lidt rundt på nettet for at sammensætte en smuldre æblekage jeg synes er ideel.. Nogen er med rosiner, kanel, marcipan og/eller havregryn.. nogen er lavet med æblegrød andre med æbler skåret i både.
Ellers er grundopskriften meget den sammen - mel, smør, sukker, æbler - og Wupti så har man en lækker kage  :) Her kommer mit bud.

Æblekage 6-8 pers.
(Tærtefad 26 cm)

800 gram æbler
3 spsk sukker blandet med 3 tsk stødt kanel

125 g smør
125 g mel
1 dl sukker
60 g haregryn

Skræl æblerne og skær dem i 1 cm tykke både. Læg dem i et smurt ovnfast fad og drys dem med sukker/kanel blandingen.
Dej
Smuldre mel og smør sammen og bland sukkeret og havregryn deri. Smuldre dejen ud og æblerne og bag i oven ved 180 grader i 30-40 min.
Kagen skal være gylden.
Server med flødeskum eller cremefraice.



2 kommentarer:

  1. Mums, kage kage kage! :-)

    /Sofie
    www.soedesofieskriver.blogspot.com
    www.sofieskriverhistorier.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Signe Cecilie Rischel1. juli 2015 kl. 07.44

    Orv... må da lige få prøvet med havregryn...

    Her er den opskrift jeg ellers bruger:

    VARM SMULDRE ÆBLEKAGE MED CORNFLAKES
    ca. 4 pers.

    1,5-2 æbler pr. person (gerne syrlige)

    Smuldredej:
    1,5 dl. sukker
    1 tsk.f. kanel
    1 dl. hvedemel
    1,5 tsk. salt
    55 g. smør
    1,5 dl./120 g. knust cornflakes (ikke alt for fint)

    Æblerne skrælles, udkernes og skæres i tern ell. skiver og lægges, i ét lag, i en 23 cm. tærteform ell. i lille teflon-bradepande.

    Cornflakes kommes i en plasticpose og de knuses ved at rulle med en kagerulle ell. trykke lidt fast med en kødhammer. Det bliver for fintmalet i en foodprocessor.

    Smuldredej:
    Ingredienserne blandes sammen til en smuldret dej og heri kommes de knuste cornflakes.
    Smuldredejen strøs over æblerne. Æblerne kan alternativt blandes i smulredejen og derefter hældes i formen.
    Bages ved 200 C. varme i en halv time på midterste ovnrille.

    Serveres med Creme Frâiche 38%.

    Eventuelt tiloversbleven dej, kan nemt gemmes til en anden dag lækkersulten tager overhånd. ;o)


    SvarSlet