Jeg har ledt lidt rundt på nettet for at sammensætte en smuldre æblekage jeg synes er ideel.. Nogen er med rosiner, kanel, marcipan og/eller havregryn.. nogen er lavet med æblegrød andre med æbler skåret i både.
Ellers er grundopskriften meget den sammen - mel, smør, sukker, æbler - og Wupti så har man en lækker kage :) Her kommer mit bud.
Æblekage 6-8 pers.
(Tærtefad 26 cm)
800 gram æbler
3 spsk sukker blandet med 3 tsk stødt kanel
125 g smør
125 g mel
1 dl sukker
60 g haregryn
Skræl æblerne og skær dem i 1 cm tykke både. Læg dem i et smurt ovnfast fad og drys dem med sukker/kanel blandingen.
Dej
Smuldre mel og smør sammen og bland sukkeret og havregryn deri. Smuldre dejen ud og æblerne og bag i oven ved 180 grader i 30-40 min.
Kagen skal være gylden.
Server med flødeskum eller cremefraice.
Mums, kage kage kage! :-)
SvarSlet/Sofie
www.soedesofieskriver.blogspot.com
www.sofieskriverhistorier.blogspot.com
Orv... må da lige få prøvet med havregryn...
SvarSletHer er den opskrift jeg ellers bruger:
VARM SMULDRE ÆBLEKAGE MED CORNFLAKES
ca. 4 pers.
1,5-2 æbler pr. person (gerne syrlige)
Smuldredej:
1,5 dl. sukker
1 tsk.f. kanel
1 dl. hvedemel
1,5 tsk. salt
55 g. smør
1,5 dl./120 g. knust cornflakes (ikke alt for fint)
Æblerne skrælles, udkernes og skæres i tern ell. skiver og lægges, i ét lag, i en 23 cm. tærteform ell. i lille teflon-bradepande.
Cornflakes kommes i en plasticpose og de knuses ved at rulle med en kagerulle ell. trykke lidt fast med en kødhammer. Det bliver for fintmalet i en foodprocessor.
Smuldredej:
Ingredienserne blandes sammen til en smuldret dej og heri kommes de knuste cornflakes.
Smuldredejen strøs over æblerne. Æblerne kan alternativt blandes i smulredejen og derefter hældes i formen.
Bages ved 200 C. varme i en halv time på midterste ovnrille.
Serveres med Creme Frâiche 38%.
Eventuelt tiloversbleven dej, kan nemt gemmes til en anden dag lækkersulten tager overhånd. ;o)