mandag den 18. november 2013

Flødebolle lagkage

I weekenden holdte min gode veninde fødselsdag, så jeg har brugt hele weekenden i Aalborg. Det var et skønt gensyn med mange gode venner.
I den forbindelse hjalp jeg med at bage boller og kage til min venindes familie kom på besøg om søndagen. Det skulle være noget nemt, børnevenligt og ikke alt for dyrt - så det blev flødebolle lagkage..

Jeg har før set forskellige opskrifter på lagkager der indeholder flødeboller, og synes det lød lidt mærkeligt - men også som noget der skulle afprøves :)
Og jeg må sige at det bestemt ikke er sidste gang jeg laver denne lagkage, den var rigtig god og ikke vammel sød som man måske kunne frygte. Der er en god syrlighed i kagen og de friske hindbær jeg pyntede med, var også med til at give ekstra syrlighed.

Vi købte bundene, da det var dejligt nemt - men man kan selvfølgelig bage dem selv. Man kan evt erstatte en af de lyse bunde med en dejlig svampet mørk bund, det kunne være ekstra godt tror jeg.
Nå men her kommer opskriften på lagkagen der kan laves på 10 minutter og ser rigtig godt ud.

Flødebolle lagkage
Ca 12 personer

1 pose frosne hindbær der næsten er tøet op
2 spsk flormelis
1/2 liter fløde
1 pakke flødeboller
3 lagkagebunde

1 bakke friske hindbær til pynt
Revet chokolade
evt lidt mynte eller basilikum blade.
  • Læg en lagkage bund på et fad.
  • Skær bundene af flødebollerne og sæt 6 af dem på den ene bund - mos dem ud med en kniv.
  • Pisk fløden godt stiv
  • Mos hindbærrene med en gaffel og vend flormelisen i
  • Vend hindbærrene i flødeskummet
  • Fordel ca 1/3 af hindbærskummet ovenpå de moste flødeboller.
  • Læg en ny bund på, mos de sidste 6 flødeboller uden bund herpå og fordel 1/3 af hindbærskummet på.
  • Kom den sidste bund på og tryk lidt ned på lagkagen.
  • Fordel den sidste 1/3 af hindbærskummet ovenpå og rundt om lagkagen.
  • Læg de friske hindbær på midten af lagkagen så den får lidt højde
  • Drys med chokolade og pynt med et par friske blade mynte fx.  
OBS: Jeg er begyndt at bruge bundene fra LIDL, da de er lidt større og højere i kanten. Dette gør at lagkagen bliver flot høj og får en rigtig fin lige kant. Når jeg bruger bundene fra LIDL lave jeg 1.5 portion creme til den og bruger 2 pakker flødeboller. 


Man kan sagtens bruge andre og større flødeboller..



Man kan sagtens lave lagkagen om formiddagen, 
selvom den først skal serveres om aftenen


Jeg "trak" en lille skarp kniv henover en chokolade plade, 
på den måde får man chokolade spåner.


Festlig ser den ud - og den smagte fantastisk :)


Her har jeg lavet den samme lagkage..
 Men pyntet med jordbær, hvidchokolade og guld glimmer





1 kommentar:

  1. Uhm, den ser altså også rigtig lækker ud. Den tror jeg skal afprøves på mødregruppen snart.

    SvarSlet