fredag den 21. februar 2014

Rugbrøds cupcakes med karamel og chokolade - madbloggerudfordringen

Jeg har meldt mig til Madbloggerudfordringen 2.
Madblogger udfordringen er et hyggeligt event for bloggere, hvor man får lov at være lidt kreativ med andres opskrifter og altså ikke en konkurrence.

Udfordringen i år lød:


Du får tildelt en anden madblog som også er tilmeldt udfordringen. På denne blog vælger du selv en opskrift som du splejser med én af dine egne opskrifter!
            Der skal være en genkendelighed ifht den opskrift du vælger                                                         og mindst tre ingredienser skal gå igen
Jeg fik tildelt bloggen Miss Mocca som også er 27 år og bor på Fyn.. lidt sjovt :) Hun har rigtig mange opskrifter, men jeg ville selvfølgelig gerne finde en dessert jeg kunne sætte mit præg på. Da jeg gik hendes opskrifter igennem og faldt over Chokolade rugbrøds muffins var jeg ikke i tvivl - Det var SJOVT og andeledes og jeg havde masser af ideer til hvordan jeg ville sætte mit præg på opskriften.
Jeg tænkte straks banan, karamel og mere karamel :)
Jeg har "splejset" Miss Moccas opskrift sammen med min egen Banan og karamel cupcakes.
Jeg lavede 1.5 portion af Miss Moccas opskrift, men skiftede rørsukker ud med brun farin. Derudover brugte jeg en smule mere mel, tilføjede 1 banan samt hakkede karameller til sidst.
Her får i min opskrift - som hvis jeg selv skal sige det blev rigtig rigtig god. Rugbrødet giver en lækker konsistens og karamel smagen sammen med chokoladen er rigtig god. Det er ikke en sød sød muffin, men sammen med frostingen er den perfekt..

Opskrift
ca 15 cupcakes

2 skiver store rugbrød med kerner eller 4 mindre
3 æg
0,75 dl brun farin
1.5 dl mælk (kan erstattes med stærk kaffe)
150 g mørk chokolade
75 g smør
2 dl mel
3 tsk bagepulver
3 spsk kakao
1 tsk vanillesukker
1 tsk salt
1 stor moset banan
14 karameller fra "bland selv slik"
  1. Blend rugbrødet indtil det er hakket fint
  2. Pisk æg og brun farin luftigt
  3. Smelt chokoladen i mikroovnen eller ved svag varme og rør smøren ud i det smeltede chokolade
  4. Skær karamellerne ud i 4 stykker og del disse på midten (så 1 karamel = 8 små stykker)
  5. Bland de tørre ingredienser i en skål og bland karamellerne heri
  6. Vend de tørre ingredienser samt rugbrød i æggesnapsen sammen med mælken
  7. Vend bananen og chokolade/smør blandingen heri
  8. Mine blev bagt i 13 minutter ved 175 grader varmluft

Karamel til frosting
1 dl piskefløde
1/2 dl lys sirup
1/2 dl flormelis blandet med 1 spsk kakao
1/2 dl sukker
  1. Bland alle ingredienserne i en gryde eller en skål der kan gå i mikroovnen. 
  2. Kog massen i 5 minutter ved 600 W (det koger nemt over)
  3. Rør rundt, og lad det koge yderligere 2-3 minutter
  4. Afkøles (så bliver karamellen lidt tykkere)
  5. Alternativ kan man koge det i en gryde under omrørring i ca 30 minutter
Karamellen bliver ikke "tyk" men hænger lidt fast på skeen.

Frosting
lav Martha Stewart smørcreme og rør til sidst 4 spsk kold karamel i med en ske eller elpisker.
Jeg har sprøjtet frostingen ud med tyl 1M fra Wilton.
Efterfølgende har jeg strøget 1 tsk karamel over frostingen i baner.
Jeg havde frosting til 13 ud af 15 kager.

Rugbrødscrumble
1 skive rugbrød smuldret med fingerne
1 tsk honning
  1. Rist rugbrødet på en pande mens du hele tiden rører/vender det med en spatel
  2. når rugbrødet er "tørt" tilsættes 1 tsk honning og der ristes videre i nogle minutter - pas på det ikke brænder på.
  3. Afkøles på et stykke bagepapir
  4. Drysses udover cupcaken tilsidst  


Skær karamellerne ud i 4


Og del de 4 på midten = 8 stykker ud af en karamel









I starten af december Manglede jeg grene til en stor vase hvor mit julepynt skulle hænge.
Blomsterbutikken Falen i Odense havde ikke nogle.. Men de tilbød mig en grensaks så jeg kunne gå over på den nærliggende kirkegård hvor der lige var blevet ryddet op efter stormen og fældet en masse træer. Og de spurgte om de ikke skulle passe på min taske og 6 poser efter julegaveindkøb imens.

Jeg fandt en masse fine grene, som de bandt en snor omkring så jeg kunne cykle med dem hjem.. alt sammen for 0 kr. Jeg besluttede at næste gang jeg skulle bage cupcakes - skulle de have nogle.
Så idag var jeg nede og aflevere 4 nybagte cupcakes og sige tak :)
#Payitforward


Tak 

3 kommentarer:

  1. Hej
    Ser rigtig spændende ud. De må bestemt prøves ..

    SvarSlet
  2. Sikke et lækkert twist med karamel, det vil jeg helt klart prøve. Og hvor er det sjovt, at vi er jævnaldrende og begge fra Fyn, må hellere kigge forbi Falen Blomster, kører tit forbi :)
    Vh. Louise

    SvarSlet
  3. Wauw, de ser bare gode ud - det syrlige rugbrød med sød karamel må være et hit.

    - Annr

    SvarSlet