onsdag den 5. marts 2014

Mini flødeboller

Så har jeg fået lavet en kæmpe portion mini flødeboller. Det er første gang jeg har lavet miniflødeboller, men det var virkelig et hit :) 
Jeg brugte en pakke 300 grams Odense Marcipan + ca 100 gram jeg havde i rest.
Pakken er nu firkantet fra Odense Marcipan - det gør det dejligt nemt at rulle marcipanen ud på et flormelis strøget bord, når man laver miniflødeboller. Men det er knap så hensigtsmæssigt når man laver store flødeboller, for her plejer jeg at skære bundene ud direkte fra den runde rulle. 
Jeg fik 48 miniflødeboller ud af de 400 gram marcipan.. Det passede også fint med guf mængden. 
Som billedet viser brugte jeg et engangs snapse plasticglas til at udstikke mine bunde.. Det var perfekt størrelse og meget nemt. Flødebolle opskriften har jeg brugt mange gange efterhånden.
Bundene ser lidt mørke ud på det her billede pga kontrasten og lyset. Man skal ikke bage bundene særligt meget, så de tager næsten ikke farve :) 
Jeg brugte en engangs sprøjtepose med en lille rund tyl til at sprøjte guffen ud med. Jeg plejer at bruge til 1M til at sprøjte ud med, men ville gerne have en glat flødebolle den her gang.
Hold sprøjtepose over bunden i en 90 graders vinkel, og løft den ligeså stille op mens du sprøjter..


Overtræk af flødeboller har jeg lavet en guide til før. Der er altid mange der spørger mig hvordan jeg gør.. Nogen pensler chokoladen på, og andre dypper flødebollen i chokoladen.
Jeg synes jeg får det pæneste lag og ikke for tykke lag ved at hælde chokoladen over og lade flødebollen dryppe lidt af. Men se min guide for inspiration! 
Billedet ovenover er fra engang jeg lavede de store flødeboller og havde brugt tul 1M.


Jeg pyntede denne gang med kokos, pistacie nødder og ristede hasselnødder.


Husk at temperer jeres chokolade! det er vigtigt for at chokoladen størkner fint og får "knækket" Bare gå igang, det er ret nemt og smager fantastisk :)

2 kommentarer:

 1. Hvor er de dog flotte!
  Mit sidste forsøg på flødeboller blev en noget flad fornemmelse. Det var slet ikke muligt at overtrække flødebollerne, da skummet begyndte at falde sammen :-( Tror du det kan have været fordi, sukkermassen var for varm da jeg hældte den i æggehviderne?

  SvarSlet
 2. Hej Malene
  jeg tror ikke det var fordi sukkermassen var for varm, da den jo skal være meget varm :)
  Piskede du skummet indtil det var helt kølet af?
  Og huskede du at lade dem tørre nogle timer på køkkenbordet eller sætte flødebollerne i ovnen i et par minutter - så er de meget nemmere at overtrække :)
  Ellers tør jeg ikke sige hvad der gik galt..

  SvarSlet