torsdag den 22. januar 2015

Julens konfekt

Igen i år lavede jeg konfekt dag for noget familie og venner.. En af julens store hyggedage :)
Jeg spiser ikke så meget konfekt selv, men jeg laver en del som jeg giver væk. Jeg køber tit små æsker eller små cellofan poser i Søstrene Grene som konfekten kan ligge i.. Præsentation betyder meget.


Smagsvarianterne er meget "spontane" - og jeg prøver at pynte konfekten så det 
afspejler smagen indeni. Jeg laver alle kuglerne først og til allersidst overtrækker
jeg konfekten og har pynten klar i små skåle. 
Før jeg begynder gennemtænker jeg alle mine smagsvarianter og deler marcipanen op.


I år fik jeg tilsendt de nye smagsvarianter fra Odense Marcipan, som jeg selv har været med til at udvikle en aften inde på fabrikken for ca et år siden.
Der snakkede vi blandt andet om hvor stor chokolade stykkerne skulle være i chili/chokolade varianten og om chili smagen var kraftig nok. vi smagte også den grove marcipan, som alle var helt vilde med dengang.  Specielt den grove marcipan har jeg glædet mig til udkom. 


Jeg var også heldig at få tilsendt en "marcipan med skovbær" smag, som man stadig kan købe på deres webshop.. Den delte lidt vandene herhjemme.. jeg synes den var rigtig gos og spændende, mens mine forældre ikke kunne lide den..
Jeg synes alle varianterne fra Odense Marcipan er gode, og an kan nemt skære dem ud i firkanter og overtrække dem, hvis konfekt lavningen skal gå hurtig. 
Den helt store vinder er i mit hovede den grove marcipan, og så kan man selv lege med smagsvariationer. Jeg er ikke helt vild med lakris varianten, jeg synes den smager lidt "tamt". 
Jeg lavede min egen lakrids marcipan med den grove marcipan fra Odense marcipan hvori jeg æltede lakridssirup og rålakrids pulver fra Johan Bülow! 


Når jeg bruger nødder i mit konfekt rister jeg dem altid først. Det giver en mere intens smag.
Jeg lavede nogle med en masse hakket og ristede pistacienødder og overtrak dem med hvid chokolade.. De var mine farvoritter i år :)

Der blev også lavet nogle med chaite pulver og appelsinsaft, i midten var der en ristet afskallet hasselnød. Jeg kan godt li at der er lidt konsistens i mit konfekt, altså nødder eller små lakridser i midten af konfekten. 


Jeg håber i har haft en god jul alle sammen og er kommet godt ind i det nye år.
Husk at konfekt lavning og påskeæg's lavning er næsten det samme - så jeg håber dette kan være lidt inspiration til påskeæg produktionen :)
Find flere indlæg om påskeæg og konfekt HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar