torsdag den 19. marts 2015

Mandel lagkagebund

Her får i en opskrift på lækre lyse nemme lagkagebunde.
Opskriften er fra Mette Blomsterberg.

Mandelbund:
  • 100 g.  æggeblommer (ca 5 æg)
  • 65 g. sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g. hvedemel
  • 50 g. mandler, fint blendede
  • 200 g. æggehvider (ca 5 æg)

    Æggeblommer og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Mel og bagepulver blandes og sigtes. Dette vendes forsigtigt i "snapsen" sammen med de fint blendede mandler.

    Æggehviderne piskes stive, men ikke knoldede, og vendes forsigtigt med i "mandelsnapsen", stop når dejen er ensartet.
    Klip et rundt stykke bagepapir, præcis så stort som springformens bund og læg det i springformens bund. Fordel dejen heri og stryg den jævnt ud med en palet.
    Bages ved 190 grader til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk, ca. 20 - 30 minutter.
    Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv og den afkølede mandelbund kan slås ud af formen. Rengør springformen helt.
    Del kagen i 2 eller 3 bunde med en kniv





Ingen kommentarer:

Send en kommentar