fredag den 11. september 2015

Peanutbutter ispinde

Man kan lave is på mange måder, afhængigt af hvor "tunge" man ønsker dem. I denne opskrift er der brugt æggeblommer som varmes - det giver den konsistens som vi kender fra flødeis.
Det gør at isen er ret nem at arbejde med og at få ud af formen. 

Opskrift
 ca 16 stk

2.5 dl sødmælk
1.5 dl fløde
4 æggeblommer
80 g sukker
100 g crunchy peanutbutter

Overtræk
Ca 500 g mørk eller lys god chokolade
Hakket saltede peanuts

  • Mælk og fløde bringes i kog i en gryde under let omrørring.
  • Æggeblommer og og sukker piskes godt sammen så det bliver luftigt.
  • Skru ned for varmen. hæld æggeblomme massen over i gryden med fløde og mælk og pisk hurtigt med et piskeris. 
  • Massen varmes op til 83 grader. (hvis man ikke har et termometer så varmer man massen op, men det må IKKE koge - Man må tage den lidt på fornemmelsen.)
  • Gryden tages af og massen hældes i en skål. 
  • Køles af i køleskabet til den er HELT kold.
  • Kør massen på din ismaskine til hård softice
  • Fyld dine forme med is og stik en pind deri.
  • Fryses i 12-24 timer før overtræk
  • Pyntes med hakket peanuts eller hvad du har lyst til



Her er ispinden klar til at få overtræk


Det skal gå hurtigt når man pynter bagefter, 
ellers størkner chokoladen


Her hakket peanuts og hakket peanutchokolade fra New York


Man kan pynte med lige havd man har lyst til,
Giv din is personlighed ;)





Hakket saltede peanuts.
MMmmmmmm


Min favorit var hakket M&M's
mest pga farverne indimellem 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar