torsdag den 22. april 2010

Nem Chokolade smørcreme

9 dl flormelis
2,5 dl kakao
180 g blødt smør
1,25 dl lun mælk
3 tsk vaniliesukker

Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig masse.
Jeg plejer kun at lave halv potion, så er der til ca 12 cupcakes.

Når smørcremen er lavet har den godt af lidt tid i køleskabet.. det gør at den holder formen rigtig flot når den bliver sprøjtet ud.

25 kommentarer:

  1. Lige hvad vi havde behov for frøken cupcake :) Vi deler din passion for kagebagning. Held og lykke med medicin studiet ;)

    SvarSlet
  2. Hej
    Fantastisk side du har - lige et spørgsmål fra en nybegynder- er smørcreme kun til at lægge under fondant, eller er det også som pynt selv?

    Vh liselotte

    SvarSlet
  3. Hej Liselotte
    Tak for det :)
    Smørcreme en til begge dele.. Men jo mere smør/palmin ect der er i opskriften, jo stivere bliver den når den bliver kold.. opskrifter med meget fedtstof er derfor bedre til at smøre kager op med, da man let kan lave flotte/skarpe kanter og kagen nemt får en flot form og ikke krummer.
    k/h Katrine

    SvarSlet
  4. det var da en hel fantatisk side jeg her fandt mig..

    SvarSlet
  5. DEN KAKAO DER STÅR DER SKAL I SMØRCREMEN ER DET PULVER KAKAO ELLER FLYDENDE KAKAO??

    SvarSlet
  6. Det er helt alm. mørk pulver kakao :)

    SvarSlet
  7. tak for opskrifterne

    SvarSlet
  8. Kan det laves dagen før og stilles i køleskabet til det skal bruges?

    SvarSlet
  9. KAn denne bruges til at smøre en kage op???

    SvarSlet
  10. Jeg ville nok ikke stille det i køleksabet, da det så bliver ret stift og kan være svært at sprøjte flot ud. Man kan sagtens bruge det til at smøre kager op med :)

    SvarSlet
  11. kan man godt lade være med at putte chokolade i og så bare frugtfarve eller hvad.. og hvad giver den så smag

    SvarSlet
  12. Hej hvilken smør creme vil du anbefale til at "lave græs" med?? den med. havde aldrig hørt om palmin smør creme før....

    SvarSlet
  13. Det er til oven på cupcakes og hvordan bliver smagen m. palmin vs. smør?

    SvarSlet
  14. jeg ville aldrig droppe kakaoen da det er den der giver smagen.. hvis du vil have en frosting uden kakao som du kan putte farve i, så prøv fx "itaiens marengs frosting".
    Til at lave græs med, kan du bruge lige den frosting du ønsker.. evt smørcreme eller italiens marengs frosting, da den er nem at farve grøn.
    Jeg kunne ikke forstille mig at lave nogen frosting med palmin, vil anbefale at du holder dig til alm smør ;)

    SvarSlet
  15. Jeg syntes DSV ikke at den bliver tyk. Eller luftig. Jeg piskede i 20 min. Uden der skete noget, selvom jeg fuldte opskriften.. Hmmmm.. Kan jeg ha puttet for meget mælk i???

    SvarSlet
  16. Det kan du måske godt.. normalt pisker jeg kun ca 3 minutter..
    Prøv at gemme lidt af mælken næste gang, og så put lidt i af gangen til du synes konsistensen er god :)

    SvarSlet
  17. jeg bager Skumfidus cubcakes med det her smørcreme og den er super lækker

    SvarSlet
  18. Kan man erstatte chokoladen med nougat ?

    SvarSlet
  19. Hej :)
    Ville man kunne bruge smørcremen til at "trække over" en lagkage (med hjemmelavet tykke bunde) eller er den for blød til det?

    Venlig hilsen
    Christine

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christine,
      Jeg har ikke prøvet denne smørcrem, men erfaret at smørcrem bliver meget sødt. Noget der har en god konsistens og ikke smager så sødt er Mascarpone. Så kan du selv give det smag med f.eks. Nutella eller en version med vanille og lime (den sidste er min favorit)
      Håber du kan bruge det til noget.
      Jill

      Slet
  20. Hej! Hvis man putter det oven på en bradepandekage, hvor stor en bradepande vil du så sige at opskriften passer til?

    SvarSlet
  21. Hej jeg vil spørge om det er kakao pulver man propper i mælk eller kakao pulver uden sukker¿

    SvarSlet
  22. Er det kakaopulver man bruger til mælk eller er det kakaopulver uden sukker Kh michelle

    SvarSlet
  23. Hvor meget tid i køleskabet cirka?

    SvarSlet