torsdag den 22. april 2010

Chokolade Muffins

1 æg
2 1/2 dl cremefraice
1 dl olie eller smør
1 dl mælk

225 g sukker
250 g mel
50 g kakao
1 tsk natron uden top
2 tsk vanilie sukker

150-200 g groft hakket chokolade.

Det våde vendes i det tørre.

evt:
- 1 moset banan
- kaffe istedet for mælk
- Det er rigtig lækkert at bruge fx 100 g daim og 50 g mørk chokolade..

bages ved 200 grader i 13-16 min.
ca 16 stk.
OBS: det er meget vigtigt at de ikke får for lænde i ovnen.. de skal være svampede.. lige så snart de er kølet lidt af, "samler" de sig. den største fejl de fleste gør, at at bage muffinsene tørre...

Når jeg har fyldt dejen i formene drysser jeg lidt chokolade ovenpå som jeg har gemt - derfter "dupper" jeg det lidt ned i dejen med min finger.. når kagerne er færdige er chokoladen dejligt fordelt i hele kagen, og lægger sig ikke bare nede i bunden.

billeder følger næste gang jeg bager.

2 kommentarer:

  1. Lækkert. Prøvede denne opskrift. Havde dog ikke creme fraice, så jeg brugte yougurt naturel. Som chokolade brugte jeg fire snickers og så erstattede jeg 1/4 del af fedtstoffet med marcipan (det har jeg læst et eller andet sted skulle være godt for muffins). De smagte bare super godt. Så tak for en dejlig nem opskrift.

    SvarSlet
  2. Hvordan egner de sig til fryseren?

    SvarSlet