Så her kommer opskriften.
Fastelavnsboller
(10 stk)
Creme
2 æg
3 spsk sukker
1 spsk mel
1 spsk vanillesukker eller korn af en stang vanille
2 dl mælk
- Æg, sukker, vanille og mælk piskes sammen i en gryde.
- Der tændes for varmen og mel piskes deri.
- Pisk indtil cremen koger og tykner
- Stiles til afkøling mens du laver bolledejen
Boller
1 dl mælk
50 g gær
3 spsk sukker
1 æg
1 spsk olie
250 g mel
- Lun mælken og rør gæren ud deri
- Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes godt
- Rul dejen rimelig tyndt ud og lav ca 10 kvardrater
- creme/chokolade eller syltetøj lægges på kvadraterne og de foldes (det gør ikke noget cremen stadig er lidt varm)
- kanterne foldes op, og bollerne hæver i 45 min
- Pensles med kaffe eller æggehvide
- Bages i 10 min ved 200 grader. Boller skal bare lige være gyldne.. jeg glemte mine i ovnen, så på billederne er mine boller lidt for mørke :)
Bollerne pyntes med glasur og krymmel.
Uhmmm de ser gode ude. Tror de skal prøves!
SvarSlethmm så lækkert det ser ud !
SvarSletTænkte ellers på dig idag da jeg igen skulle forsøge at sprøjte/tylle chokoladeganace på mine cupcakes.....Og dine er bare altid så flotte.
Jeg duer bare ikke til det, eller må man give værktøjet skylden ??
Hvilke "tyl" redskaber bruger du og hvor store ??
Mvh.Tina
Hej Tina
SvarSletJeg bruger næsten altid wilton tyl 1M.. Jeg synes den giver en rigtig fin swirvel :)
Ok jeg må ud og købe ind ;-)
SvarSletJeg skal til at bage nogle fastelavnsboller (Altså dem du har lavet)
SvarSletJeg glæder mig sådan, og jeg ved at de er nemme at lave :-)
På gensyn!
Er de gode dagen efter?
SvarSletkh den der elsker kage!
hvad ved jeg..:/
SletKnus kage-pigen
Nu ved jeg godt dette er et gammel indlæg, men jeg prøver alligevel.
SvarSletKan bollerne fryses? Og gøres det bedste før eller efter bagning?