Opskrift
(12-15 stk)
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
100 g smør (smeltet)
2 dl sukker
2 æg
1 dl yoghurt natural/creme fraice
reven skal af en citron
saft fra 1 citron
ca 1 dl Lemon curd
1/2 portion Italiensk marengs frosting
- Sigt mel, bagepulver og vanillesukker ned i en skål
- Pisk smør og sukker luftigt i en anden skål
- pisk æggene i et af gangen og derefter yoghurt og citronsaft
- rør begge blandinger sammen og tilsæt den revne citronskal
- Fyld muffinsformene med ca 1 cm dej og kom derefter ca 1 tsk lemon curd i hver muffin. fyld formen helt op med dej
- bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 12-14 minutter - de skal kun lige være gyldne
- Lad dem køle af og sprøjt derefter marengs på.
- Brænd evt marengsen med en gasbrænder til den er gylden
Du kan evt tilsætte lidt revet citronskal til marengsen.
Lemon curd kan man købe i mange specialforretninger,
kaffe/te forretninger
eller lave selv.
Denne har jeg fået i gave af en sød kollega :)
uhm... jeg kan næsten smage dem igennem skærmen! De ser såååå gode ud, så den ryger straks i inspirationsmappen :o)
SvarSletUuuhhmmmm - de lyder lækre. Dem må jeg prøve...
SvarSletFantastisk cupcakes, jeg har dog det problem at det det lemon "smør" falder "igennem" kagerne og ender i bunden - hvad kan jeg evt gøre forkert?
SvarSletHvordan laver man "Lemon curd", de ser rigtig gode ud!!! :-)
SvarSlet@Ks - Prøv blot at komme lidt mere dej i bunden, ca 2 cm.. før du putter lemoncurden i.
SvarSlet@Louise - Google det :) der er masser af opskrifter rundt omkring.
Hej Kat - og andre, nogle gange har Netto Lemon curd (det smager også godt på brød, sådan lidt honningagtigt) som spotvarer (1-2 gange om året) ellers vil jeg tro, at det kan købes i Irma.
SvarSletKh Rebecca
Hvad gør man hvis man ikke har en gas brænder?:)
SvarSletSå sætter man sin oven på grill og holder cupcaken op imod meget forsigtigt mens man drejer den :)
Slet