lørdag den 25. februar 2012

Brownie-Cheese-cake

Igår lavede jeg den bedste dessert jeg til dato har smagt.. En lille bid af himlen forklædt som svampet brownie cheescake med hindbærskum.
Jeg havde 7 piger på besøg til madaften - og ALLE var helt vild med den :)
Opskriften er fra Hummenbird Bakery's kagebog.
Kagen er utrolig nem og forholdsvis hurtig at lave - jeg lavede den dagen før, stillede den på køl og piskede hindbær skummet lige før servering.

Opskrift
ca 10-12 portioner 
Springform 28-30 cm


Brownie
200 g mørk chokolade
200 g smør (stue temp)
250 g flormelis
3 æg
100 g mel

Cheesecake
400 g flødeost
150 g flormelis
1 stor tsk vanillesukker
2 æg


Hindbærskum
3 dl fløde
100 g flormelis
150 g hindbær


Brownie dej
  • Smelt chokoladen ved lav varme eller i mikroovnen.
  • Kom smør og sukker i en skål og pisk det, til det er godt blandet
  • Pisk Æggene i et af gangen
  • Rør melet i
  • Hæld det smeltede chokolade langsom i mens der piskes
  • stop med at piske når chokoladedejen er jævn og blank


Cheesecake dej
  • Kom flødeost, flormelis og vanille i en skål og rør det sammen ved lav hastighed
  • Tilsæt et æg af gangen og rør godt
  • Pisk blandingen ved mellem hastighed men ikke for længe da massen kan skille
  • Blandingen bliver meget flydende, nærmest kærnemælks konsistens..


Hindbærskum
  • Hvis du bruger frosne hindbær skal de have et lille opkog for at dræbe eventuelle bakterier. Det skal selvfølgelig være helt koldt når det skal bruges i skummet.
  • Kom fløde, flormelis og hindbær i en skål og pisk det til flødeskum.
  • Smør det ovenpå kagen lige før servering


Opbygning
  • Klip et stykke pagepapir ud så det passer til bunden af springformen, og læg det i springformen
  • Hæld brownie dejen ud i springformen og smør den jævn ud
  • Hæld den flydende cheesecake dej ovenpå
  • Bages 30-40 min ved 170 grader i alm. ovn
  • Cheesecake dejen skal være bagt, men ikke helt fast heller ikke flydende....
  • Afkøl kagen på en rist og stil den bagefter i køleskabet minimin 3 timer.. gerne natten over.
  • Lav hindbærskummet og smør det ovenpå.


Klar til at opbygge kagen


Brownie dejen i springformen


Cheesecake kommet ud af ovnen


Skummet kommet på og klar til servering.
Næste gang vil jeg pynte kagen med hvide chokoladespåner og friske hindbær



MMmmmmm

15 kommentarer:

  1. Og der fik jeg da lige ideén til min fødselsdagsdessert. Den ser vildt lækker ud.

    SvarSlet
  2. Den kage har jeg også lavet. Den er så lækker.. uuhm :-)
    http://melisagun.blogspot.com/

    SvarSlet
  3. Det kan kun blive en succes - som helt sikkert skal afprøves. Kommer lige i gemmerne.

    SvarSlet
  4. Har bagt så meget andet skønt fra den bog og den har endnu ikke skuffet!
    Jeg skal helt klart også bage denne her!!

    SvarSlet
  5. Det lyder da bare så lækkert at den meget snart skal prøves :-)

    SvarSlet
  6. Hej :-)
    Jeg har givet dig en blog-award :-) Din side er så fin!
    Du kan se awarden her :
    http://stinna.dk/?p=722

    SvarSlet
  7. Nu har jeg forsøgt mig med det, og det lykkedes ikke !
    Syntes den hævede meget op, og var stadig flydende da jeg tog den ud !
    - men kan ikke se hvornår melet skal i ?

    SvarSlet
  8. Hej Stinna - tak for den fine award :) Jeg har fået den før, så jeg vælger ikke at give den videre.
    @Nanna - kan se jeg har glemt at skrive melet på, det er nu rettet. Men du puttede ved mel i browniedejen alligevel? Det tyder på din kage ikke har fået nok.. min hævede også lidt op, men da den kom ud af ovnen og var kølet af "lagede" hævelsen sig.
    Husk at kagen "samler" sig meget i køleskabet.. så måske din kage bare skal stå i køleskabet natten over? den vil altid være lidt klistret på overfladen - men den skal selvfølgelig ikke være "flydende".
    Jeg håber det lykkes :)

    SvarSlet
  9. Nej sku melet ikke i skummet ?
    - ej rolig det kom i browniedejen :)
    Jeg giver det et forsøg natten over :)

    SvarSlet
  10. Hej igen :)
    Kagen lykkedes :)
    Kæft, den er absolut fantastisk !
    Alle var helt vilde !

    SvarSlet
  11. Når du skriver alm ovn, er det varmluft eller ?
    Kørte den sidste uden varmluft, og efter den angivne tid var det stadig flydende

    SvarSlet
  12. Den ser vildt lækker ud :) Den må bestemt prøves en dag. Tak for god inspiration :)

    SvarSlet
  13. Hej, jeg har lige lidt spørgsmål til denne virkelig lækre kage:
    - når du skriver at kagen skal køle af på en rist, har du da taget den ud af formen?
    - hindbærskummet, skal det laves på selve dagen, eller skal det med over natten i køleskabet?

    Håber du kan hjælpe mig lidt. På forhånd tak.

    Med venlig hilsen Sofie

    SvarSlet
  14. Kan man bruge jordbær i stedet for hindbær?

    SvarSlet
  15. @anonym - Det er ikke varmluft. Ovne kan variere meget, så giv den lidt ekstra næste gang, mens du holder øje med den.
    @Lasse - Jeg lader kagen køle af i springformen i ca 10 minutter. Derefter tager jeg den ud af springformen og lader den køle helt af på en rist. Jeg ville lave hindbærskummet umiddelbart før servering, for at fløden har den bedste konsistens.
    @Janni - Jeg tror jordbær kunne blive en smule vandet - men det er da et forsøg værd :) det smager sikkert rigtig lækkert.

    SvarSlet