Jeg har set en del amerikanske opskrifter hvor der er hakket skumfiduser i.. Jeg synes det lød sjovt og anderledes og kastede mig derfor ud i en opskrift.
Skumfiduserne smelter nærmest, men giver en dejlig smag sammen med nødderne og den grove hakket chokolade.
Opskrift
ca 16 stk
3.5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 dl kakao
0.5 tsk salt
2 æg
2 dl sukker
175 g smeltet smør
2 dl mælk
0.5 tsk vanillesukker
1 dl skumfiduser, mini eller klippet i små stykker
1 dl groft hakket chokolade
1 dl hakket nødder
- Sigt mel, bagepulver, kakao og salt ned i en skål
- Pisk æg og sukker luftigt i en anden skål
- Tilsæt derefter smeltet smør, mælk og vanillesukker
- Rør det forsigtigt sammen med de tørre ingredienser
- Vend skumfiduser, chokolade og nødder i dejen
Mine cupcakes er pyntet med nem chokolade smørcreme, lilla sukker og en lille brun fondant sommerfugl.
Mmm hvor ser de bare gode og fine ud :)
SvarSletJeg ville ønske at jeg kunne lave så flotte cupcakes.
Du kan sikkert sagtens lave fine cupcakes.. man skal bare have et par gode ideer og en god tyl ;)
SvarSletWow! Sikke nogle gode cupcakes! Jeg har haft min debut med kagerne i dag. De er et HIT hos min kæreste :-) Mmmmmm!
SvarSletDe cupcakes ser bare alt for lækre ud, men hvordan har du lavet sammerfuglen?
SvarSletsommerfuglen er lavet i farvet fondant og stukket ud med en sommerfugl udstikker.. prøv at kigge under "redskaber til bagning" i højre side under "Etiketter" :)
SvarSletHar lige lavet dem i dag, men jeg tror de fik for længe. Synes marshmallows'ne er helt smeltede - øv bøv. Synes dog ikke de var færdige efter 15 min.
SvarSletMarshmallows'ne smelter også når jeg laver dem, du kan evt lave dem lidt større næste gang.. Det er en balancegang med hvor meget de skal have.. men de "samler" sig meget når de kommer ud af ovnen.. så prøv at give dem en lille smule mindre end du tror de skal have næste gang :)
SvarSletTænkte hvad for nogle nødder er bedst?:- )))
SvarSletGad også vide om hvilke nødder er bedst.. jeg kan ikke rigtigt tåle hasselnødder, kan man bruge mandler istedet for?
SvarSletNadja
@Nadja - Jeg kan rigtig godt lide smagen af hasselnødder.. men alle nødder kan bruges. prøv fx med usaltet peanuts, pecan, mandler eller pistace nødder :)
SvarSlet2 spsk bagepulver - er det rigtigt? Plejer at bevæge mig i tsk når der tales bagepulver?
SvarSletSidder også lige nu og undrer mig over mængden af bagepulver?
SvarSletDet er en fejl :) Det er selvfølgelig 2 tsk :)
SvarSlet