Idag har jeg lavet en portion flødeboller til en fødselsdag - og jeg tog lidt billeder af hvordan jeg betrækker dem.. Nogle pensler chokoladen på, men det synes jeg er meget besværligt, og ofte synes jeg ikke resultatet er pænt nok. Jeg hælder chokoladen over flødebollerne, på den måde synes jeg skummets form forbliver pænt. Det er tidskrævende at betrække flødeboller.. jeg brugte ca 1 time på at betrække 35 flødeboller.
Skummet pisker jeg i ca 15 min - se min opskrift her.. skummet skal danne faste toppe når man tager piskeriset op.
Jeg pynter altid med lidt forskelligt fx:
- Frysetørret hindbær
- Hakket hasselnød flager
- Kokos
- Hakket ristet usaltede pistacenødder
- Fondant sommerfugle
- Guldstøv
En spatel med riller i er uunværlig - den her er fra IKEA
hæld en skefuld smeltet chokolade over din flødebolle
Bank forsigtigt spatlen mod skålens kant, for at få noget af chokoladen af igen
Løft flødebollen over på et stykke bagepapir med en kniv, for at afkøle.
Pynt flødebollen med det samme - før chokoladen stivner.
Pas på med ikke at sætte dine flødeboller i køleskabet, før chokoladen er stivnet nogenlunde ved stuetemp. hvis de sættes på køl for tideligt, kan der dannes hvide streger i chokoladen, og den bliver mat.
God Fornøjelse :)
Det er længe siden jeg har lavet flødeboller sidst, og jeg husker godt bøvlet med at overtrække dem. Jeg hælder også chokoladen over, men din beskrivelse gør det vist lige lidt nemmere - jeg må snart lave nogle igen!
SvarSletTak for inspiration:-)
Smart metode. Jeg plejer altid at stå og fedte med at få overtrukket med chokolade, skal da helt sikkert prøve denne måde næste gang. Måske det ligefrem skulle være en grund til at lave flødeboller igen ;)
SvarSletHej Camilla og Gitte.
SvarSletJa det er en smart metode - jeg synes ihvertfald den fungerrer.
så det er bare igang med flødebolle producering.. de bringer stor lykke :)
rart at bygge Jeg kunne godt lide detaljer!
SvarSletHvad chokolade bruger du til at overtrække dine flødeboller med? syntes det jeg har prøvet ødelægger dem i facon, da det er for tungt...
SvarSletDet med problemet med den hvide overflade skyldes ikke at chokoladen kommes i køleskabet. Det handler om at chokoladen skal tempereres inden den bruges til overtræk. se http://www.axoco.dk/Forside/Opskrifter%20og%20tips/Temperering%20af%20chokolade.aspx
SvarSletGod metode jeg ville helt sikkert prøve den
SvarSletMå jeg spørger hvor du køber Crisco Henne?
SvarSletJeg stiller dem på en æggedeler - der står bollen på tynde tråde og så går der ikke så meget chokolade til spilde. Chokoladen hælder jeg over med en sovseske :-)
SvarSlet