tirsdag den 24. januar 2012

Italiensk marengs "frosting"

Idag har jeg bagt chokolade cupcakes med en ny frosting. I mine chokolade cupcakes er der 2 moset bananer, og MEGET stærk kaffe istedet for mælk.. og 200 gram mørk chokolade i store stykker.

Opskriften på Frostingen kommer her:
(nok til ca 15 cupcakes)

330 g sukker
1 dl vand vand
150 g past. æggehvide


 • Hæld 300 sukker i vandet og kog det til det er 115 grader (rør ikke rundt, bare lad det koge)
 • Imens Piskes æggehviderne med resten af sukkeret (30 g) 
 • Når Sukkervandet er 115 grader hældes det i en tynd stråle ned i den piskede æggehvide, mens du pisker videre (jeg bruger en røremaskine, da der skal piskes en del)
 • Pisk indtil sukkermassen er helt kold og "guffen" danner faste toppe.
 • Bland evt pastafarve og/eller smag deri. 
 • Guffen er nu klar til at blive sprøjtet ud.  

  Denner guf er meget let og luftig, da der ikke er smør i.. den smager som guf i en flødebolle.
  Man kan sagtens blande lidt revet citron/lime skal i eller pureret hindbær.
  Man kan opbevare cupcakesne i køleskabet eller bare på bordet.
  Da denne opskrift er en "marengs" kan man brænde den med en gasbrænder når den er sprøjtet på kagen. Se billedet længere nede.  Her er marengsen brændt med en gasbrænder.


  Marengsen er farvet med lidt pink pastafarve.
  Sommerfuglen er lavet i fondant. Da den var tør blandede jeg en lille smule vodka (ca 4ml) med "Rainbow Dust - Stardust lime" og penslede det på. det giver en utrolig flot effekt på alt fondant pynt - og de små bøtter glimmer fås i utallige farver. De kan købes i alle kage netbutikker eller i "kop og kande" til 40 kr.


  Swirvlen er lavet med Wilton tyl 1M.
  De små blomster er lavet i fondant og drysset med hvidt glimmer.


  Her et billede af blomsterne undervejs. 

  23 kommentarer:

  1. Hvor ser de lækre ud.
   En rigtig god effekt med det dust !
   Slipper snart ikk for de tyller...
   Det må prøves!

   SvarSlet
  2. Ser vildt godt ud der hvor den er "brændt " lidt !

   Hyggehygge
   Marianne

   SvarSlet
  3. Hej :) vil gerne prøve din nye frosting da jeg slet ik er til frosting med smør i, men er det en nødvendighed at sukkervandet er præcis 115grader??? har nemlig ik noget termometer lige pt..

   SvarSlet
  4. Rigtigt flotte kager, mit mundvand løber ;D

   SvarSlet
  5. Bagte dem kort efter du havde posted opskriften. Virkelig gode! Enig, marengs frosting er godt alternativ til smørcreme. Tak!

   SvarSlet
  6. Hej..

   Rigtig dejlig side du har dig her, er igang med at planlægge min pige´s 2 års fødselsdag, hvor vi vil lave kagebord, og her er da virkelig nogle ideer.. :) når du laver cupcakes og har puttet frosting på, hvor længe kan de så holde sig inden servering? kan man lave dem dagen før og hvordan skal de opbevares.. :-)

   Hilsen Ditte

   SvarSlet
  7. Hej Ditte
   Du kan sagtens bage dagen før - hvis der er banan eller bær i, holder de sig endnu mere svampet.
   Opbevar dem i en kagedåse eller lufttæt beholder. hvis du opbevare dem i en plasticpose kan de godt blive lidt klistret.
   Jeg ville vente med at sprøjte frostingen på til den dag de skal bruges.
   Hvis du laver en frosting med smør i - skal de i køleskabet efter cupcakesne er pyntet.. men husk at tage dem ud og lad dem stå ved stuetemp i ca 20 min før servering.
   hvis du pynter dem med Italiensk marengs frosting kan du sagtens lade dem stå på køkkenbordet indtil servering :)
   mvh katrine

   SvarSlet
  8. Hejsa

   Det ser virkelig lækkert ud - min kæreste og jeg vil prøve at lave dem i dag! Og ja det virker lidt mere friskt med marengs-frosting i stedet for når man laver det med smør... Det kan godt hurtigt blive for meget

   SvarSlet
  9. Hejsa :o)
   Tror du, at det vil være muligt at få samme effekt, som på den du har brugt gasbrænder på, hvis man kom den i ovnen?

   Venligst
   Camilla

   http://godmadogsodesager.blogspot.com/

   SvarSlet
  10. Hvor ser de bare super lækre ud. Lige til at spise. Jeg kan ikke finde din opskrift på chokolade cup cake med banan. Hvordan lyder den? Fik heller ikke fat i om der præcis skal være 115 grader i vandet. Kan dette laves uden termometer?

   SvarSlet
  11. @camilla - jeg har før gjort det i oven.. min metode var at indstille ovnen på grill.. og så holde cupcaken tæt på varmen.. man skal passe på sine fingre og passe på frostingen ikke blive brændt, men man kan saftens.
   @Betina - opskriften på banan muffins er ude i højre side af hjemmesiden under "etiketter" her skal du gå ind på "opskrifter muffins" og så finde den.. sukkervandet skal helst være 115 grader.. men det er ikke dødsens vingtigt, så hvis man ikke har et termometer kan man godt "sjusse" sig lidt frem :)

   SvarSlet
  12. Hejsa

   Skal Italiensk marengs "frosting" laves samme dag det skal bruges og hvor længe kan det stå ude (hvor mange timer) el er det bedst det kommer på køl

   KH Nathalia

   SvarSlet
  13. Hej Nathalia
   Italiensk Marengs frosting er ligesom flødebolle skum.. det "stivner" på overfladen når det tørrer..
   Jeg ville nok lave den når jeg skulle bruge den, for at få det pæneste resultat.. Til gengæld kan du sagtens pynte din cupcakes dagen før du skal lave dem.. så ville jeg opbevarer dem i køleskabet.
   Hvis du pynter dem nogle timer før servering kan du sagtens lade dem stå ude på køkkenbordet.

   SvarSlet
  14. Jeg skulle nu prøve at lave denne her "frosting". Jeg følger opskriften til punkt og prikke og alt går fint. Jeg stillede den endda i køleskabet en time før jeg skulle bruge den, men så da jeg skulle komme den på mine kager flød den helt ud over det hele efter at have stået i 2 minutter :/. Hvad kan nit problem dog have været?

   SvarSlet
  15. Jeg tror ikke du har fået den pisket lang tid nok - det er mit bedste bud.
   Jeg ville ikke fryse denne frosting :)

   SvarSlet
  16. Hvor lang tid kan frostingen stå ude, hvis man skal lave dem samme dag, man serverer dem, men ikke lige har tid i sidste øjeblik?

   SvarSlet
  17. Kan det resterende bages til små "kys"?

   Mvh. Anna

   SvarSlet
  18. Hvis frostingen står ude, vil der dannes en hinde på den - ligesom ved flødebolleskum. Hvis jeg fik gæster ville jeg enten blande ingredienserne i min røreskål, og så koge siruppen og blande den i æggehviderne umiddelbart før jeg skulle servere dem.. så kan man lade røremaskinen gøre arbejdet i 15 min mens man snakker med sine gæster :) alternativt kan man sagtens pynte sine kager om morgenen og så lade dem stå i køleskabet eller på køkkenbordet indtil de skal serveres.
   Man kan godt bage det sidste til kys - har jeg gjort flere gange :)

   SvarSlet
  19. Hvilke andre cupcakes passer til marengstoppingen. Kan nemlig ikke lide kaffe da jeg er et barn.....
   Mvh Anonym

   SvarSlet
  20. Hej. Tænker på at lave denne frosting oven på nogle lakrids muffins, men er bare bange for den vil falde sammen natten over. De laves nemlig torsdag og skal bruges fredag og lørdag. Ville en smørcreme ala Swiss Meringue Buttercream så være et bedre alternativ? :)

   SvarSlet
  21. Hvor mange cupcakes er der frosting til i denne opskrift?

   SvarSlet
  22. Kan man lave frosting aften før?

   SvarSlet