mandag den 9. juli 2012

Hyldeblomst saft

Jeg har lavet 10 l hyldeblomst saft denne sommer, og det er ikke for sent endnu.. Så hvis i ikke ved hvad i skal lave i aften, kunne i gå en aftens tur og plukke hyldeblomster og derefter lave lækker saft.
Saften kan fryses, så holder den ligeså længe man ønsker.. hvis man ikke fryser saften, holder den ca 14 dage i køleskabet.

Opskrift
ca 5 L - fortyndes 1/4

75 klaser hyldeblomster uden stilk
3 kg sukker
9 økologiske citroner
80 g citronsyre (købes i Matas)
4 l kogende vand

  1. Skær citronerne i skiver
  2. Hæld det hele i en stor suppe gryde, eller en balje med låg
  3. lad det trække i 4 døgn, rør i bund minimum 1 gang i døgnet - men gerne mere
  4. Efter 4 døgn sies saften igennem et bomuldsklæde - hvis du ikke har det, så kan man bruge et viskestykke
  5. Hæld saften på atamon skyllet flasker (eller tomme rene mælkekartoner) og frys evt noget af det    
OBS: Det er vigtigt at man ikke skyller blomsterne før man laver saften, også selv om der sidder få sorte dyr på blomsterne.. man sier jo det hele helt rent i sidste ende.
Derudover skal man ikke plukke blomsterne ved en befærdet vej pga bilos. 


  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar