Saften kan fryses, så holder den ligeså længe man ønsker.. hvis man ikke fryser saften, holder den ca 14 dage i køleskabet.
Opskrift
ca 5 L - fortyndes 1/4
75 klaser hyldeblomster uden stilk
3 kg sukker
9 økologiske citroner
80 g citronsyre (købes i Matas)
4 l kogende vand
- Skær citronerne i skiver
- Hæld det hele i en stor suppe gryde, eller en balje med låg
- lad det trække i 4 døgn, rør i bund minimum 1 gang i døgnet - men gerne mere
- Efter 4 døgn sies saften igennem et bomuldsklæde - hvis du ikke har det, så kan man bruge et viskestykke
- Hæld saften på atamon skyllet flasker (eller tomme rene mælkekartoner) og frys evt noget af det
OBS: Det er vigtigt at man ikke skyller blomsterne før man laver saften, også selv om der sidder få sorte dyr på blomsterne.. man sier jo det hele helt rent i sidste ende.
Derudover skal man ikke plukke blomsterne ved en befærdet vej pga bilos.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar