Opskriften har jeg fået af min søde moster Lisbet Friis, som ikke bare designer de fedeste puder, men også laver de lækreste kager :)
Islagkagen er meget nem at lave.. og det er dejligt at man kan lave den dagen før. Jeg brugte After Eight chokolade - men man kan bruge lige den chokolade man har lyst til.. fx TOMS skildpadder, orange chokolade, nøddechokolade eller bare helt almindeligt chokolade.
Opskrift
2 kager i springform 26 cm
200 gram nødder
4 past. æggehvider
5 dl flormelis
200 gram almindeligt chokolade
200 gram After Eight chokolade
10 past. æggeblommer
7.5 dl fløde
- 200 gram nødder hakkes groft (Jeg brugte hasselnødder)
- Æggehviderne piskes stive sammen med flormelis - skålen skal kunne vendes på hovedet uden at hviderne bevæger sig
- Vend nødderne i de piskede æggehvider
- Beklæd bundene af to 26 cm springformene med bagepapir og fordel æggehvidemassen deri
- Bages hver for sig i 20 minutter ved 200 grader i en alm. ovn. eller ved 180 grader i en varmluftsovn
- Imens bundene bages hakkes chokoladen og smeltes over vandbad.
- Massen vil ikke blive flydenede, da der er mint i chokoladen.. den vil nærmest bliver til en klistret chokolade klump.
- Når chokoladen er smeltet og afkølet en smule piskes æggeblommerne i en efter en.
- Massen bliver nu jævn og ensartet.
- Pisk fløden til skum og vend chokolademassen deri
- Når bundene er afkølet, fordeles chokolademassen ovenpå - og kagerne fryses.
- Pynt med fx. jordbær lige før serverring
Ingen kommentarer:
Send en kommentar