Idag kommer opskriften på marcipan påskeæg med lækker chokolade/hasselnød crunch
Jeg brugte marcipan og mørk chokolade fra Odense Marcipan
- Drys 1 spsk sukker på en pande og lad det smelte ved smag varme
- Hæld 25 gram hasselnødder på panden og lad dem karameliserer
- Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af
Hak nødderne forholdsvis fint
- Smelt 80 gram chokolade og bland de hakket nødder deri.
Jeg havde en rest lys chokolade som jeg brugte - man kan bruge lige dem smag man har lyst til
- Sæt små klatter af massen på en tallerken beklædt med bagepapir, og lad dem køle af og størkne i køleskabet
- Rul små æg af 200 gram marcipan - jeg fik 20 små æg
- Del æggene i halve og put en lille klump crunch i den ene halvdel
- Saml æggene igen og lad dem køle i køleskabet i en halv times tid
- Overtræk æggene med tempereret chokolade og drys med hakket nødder eller fx guldstøv
Her kan man se nødde crunchen inde i ægget
Æggene kan holde sig ihvertfald 14 dage i køleskabet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar