mandag den 18. marts 2013

Påskeæg med chokolade crunch

Idag kommer opskriften på marcipan påskeæg med lækker chokolade/hasselnød crunch 


Jeg brugte marcipan og mørk chokolade fra Odense Marcipan


- Drys 1 spsk sukker på en pande og lad det smelte ved smag varme
- Hæld 25 gram hasselnødder på panden og lad dem karameliserer
- Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af


Hak nødderne forholdsvis fint


- Smelt 80 gram chokolade og bland de hakket nødder deri.
Jeg havde en rest lys chokolade som jeg brugte - man kan bruge lige dem smag man har lyst til
- Sæt små klatter af massen på en tallerken beklædt med bagepapir, og lad dem køle af og størkne i køleskabet


- Rul små æg af 200 gram marcipan - jeg fik 20 små æg
- Del æggene i halve og put en lille klump crunch i den ene halvdel
- Saml æggene igen og lad dem køle i køleskabet i en halv times tid 
- Overtræk æggene med tempereret chokolade og drys med hakket nødder eller fx guldstøv


Her kan man se nødde crunchen inde i ægget
Æggene kan holde sig ihvertfald 14 dage i køleskabet



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar