onsdag den 27. marts 2013

Mini cupcakes i lange baner

I sidste uge havde Skoringen "Børnenes Dag" og da min far ejer et par af den, lavede jeg en masse mini cupcakes han kunne dele ud i sine butikker.. helt præcis 253 :)
Opskriften var 3 gange Bananmuffins med ialt 600 gram chokolade hakket lidt finere end jeg plejer, da det jo var til mini cupcakes.
Der findes 2 størrelser forme til mini cupcakes, jeg bruger altid de største. Jeg mener der står dia 3.2 på pakken. Frostingen på kagerne blev igen igen italiensk marengs frosting da den ikke indeholder smør, og derfor sagtens kan stå ude hele dagen.


Det er 100 gange nemmere og hurtigere at fordele dejen i mini cupcakesne, hvis man fylder dejen i en sprøjtepose. Jeg brugte klips til at holde styr på dejen når jeg havde en anden portion i ovnen. 
Jeg har kun 1 stålform til minicupcakes, så jeg bagte kun en plade af gangen. 1 portion kagedej bliver til 3.5 fyldt "plade"= ca 84 mini cupcakes. 1 portion dej blev ikke dårlig af at stå, selvom bagepulveret står lidt lang tid.. men jeg prøvesmagte flere gange, og den sidste dej jeg fordelte i formen smagte fint. Så husk ikke at lave alle 3 portioner dej (eller 2 hvis du vil have færre) på samme tid.. så bliver dejen dårlig før du er færdig. lav en portion af gangen og vent til den er brugt med at røre den næste sammen


Jeg lavede 4 forskellige farver sommerfugle.
Der kommer snart en guide så du selv kan lave dem


Udover sommerfuglene købte jeg sukkerfigurer i TIGEREN
Jeg synes de er så søde.


Alle kagerne blev drysset med glimmer - jeg var så heldig at få 4 nye farver af min far.. 
Man kan aldrig få glimmer nok.
Man kan købe glimmer i fx kop og kande til 40 kr pr dåse.
Det lyder dyrt, men de holder virkelig længe.. Jeg bruger ikke kun mit glimmer til kage! Prøv at drysse bøffen, grøden eller kartoffelmosen med glimmer næste gang du får gæster - det er ret sjovt at se folks reaktion og overraskende ansigsudtryk :)


Frostingen er sprøjtet ud med Wilton tyl 1M.
Så er de drysset med glimmer og påsat en sommerfugl


For at få mine klovne og pirater til at stå pænt op på de små cupcakes, har jeg stukket en halv tandstik ned bagved dem. på den måde kan de læne sig op ad den, og bliver stående hele dagen - indtil de skal spises.

11 kommentarer:

 1. Jeg mangler lidt en syntes godt om knap ala facebook. Elsker at følge med og se alt du laver - ofte sidder jeg og tænker, at du burde få et lille Tumbs Up, men at en hel kommentar også er voldsom.

  Så her får du en lille kommentar der er sammensat at mange indlægs Tumbs Up ;)

  SvarSlet
 2. Super fed blog :) Jeg er en stor fan og glæder mig som et lille barn til nye opdateringer.

  Jeg skal snart lave mini cupcakes til en konfirmation, og jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan du opbevarer så mange cupcakes? Kan man pynte dem med italiensk marengs frosting dagen før? Jeg har oplevet, at farven fra hjemmelavede fondant figurer smittede af på æggehvide glasur, og det hele blev ret fedtet, når de blev opbevaret køligt i lufttæt dåse. Det vil jeg rigtig gerne undgå.

  Da jeg var i Netto for nyligt, var der en bakke med 24 tyller nedsat til kr. 40, som kaldte på mig. De hoppede ned i min kurv og ville bare med hjem. Der var ikke flere sprøjteposer, men jeg tænkte, at de kunne købes et andet sted. Men efter at have søgt på nettet kan jeg se, at de er ret anderledes end f.eks. Wiltons, idet de har en kant forneden (eller hedder det foroven??). Kender du den type? Har du nogen ide om, hvordan de fungerer, og hvilke poser der passer til?

  Jette :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Brugte lige lidt tid på nettet of fandt ud at det var H. W. Larsen sprøjteposer, som blev solgt i Netto. De skal bare klippes til for at passe. Kan stadig ikke helt regne ud, hvordan det vil gå med den kant..... Jeg må prøve det.

   Jette :-)

   Slet
 3. Hej Jette
  Tak for det - jeg er glad for du kan bruge min side :)
  Jeg bager ofte mine cupcakes dagen før (når jeg skal lave mange) og opbevare dem på køkkenbordet med viskestykker over.. Jeg pynter dem altid kun om morgenen, da jeg ellers synes marengsfrostingen kan blive lidt for "tør".. lidt ligesom hvis en flødebolle har stået ude hele natten :)
  Men hvis man kan leve med "hinden" på marengsfrostingen kan du sagtens pynte dem dagen før og lade dem stå ude på løkkenbordet. Dette kan man kun med marengsfrostingen, da der ikke er smør i.. hvis man vælger en af de andre frostinge skal cupcakesne opbevares i køleskabet.
  Problemt med fondant er er det kan begynde at "ånde" defor er det heller ikke godt at opbevare cupcakes med fondantpynt pynten en hel nat i køleskabet.. da fondanten som du siger, vil smitte af og blive "våd".
  Det samme sker nogengange med store kager, og man kan ikke rigtig gøre noget ved det..
  Jeg kender desværre ikke de tyller fra NETTO - men godt du fandt ud af det.
  Når jeg bruger min 1M tyl (som jeg bruger næsten hver gang jeg pynter cupcakes) klipper jeg bare hul i min engangs sprøjtepose og putter tyllen direkte dernedi.. det kan man gøre med de fleste små tyller.. man behøver altså ikke specille sprøjteposer til ens tyller :)
  Jeg vil begynde en serie af indlæg med tips, triks og gode råd herover de næste par månede.. så hold lidt øje med bliggen. Jeg håber det var svar nok - ellers kan du skrive til mig på min side på facebook, der svarer jeg lidt hurtigere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for hjælpen 😉

   Jette :-)

   Slet
 4. Hey Frk. Cupcake.

  Jeg har fulgt med i et stykke tid, men får så sjældent skrevet. Desværre skriver jeg nu fordi jeg blev lidt foruroliget af at du anbefaler at spise glimmeret. På deleukstetaartenshop er det specificeret at glimmeret fra Rainbow Dust ikke er spiseligt: For decorative use only and not suitable for consumption. Har du fundet spiselige variationer? I såfald hvad hedder de?

  Zenne // zenneunivers.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. På rainbowdust.co.uk kan du se, at der findes flere forskellige slags, som er "edible".

   Jette :-)

   Slet
 5. Hej Zenne
  Alle mine glimmer farver er fra mærket Rainbow dust (som kan købes i mange kage netbuttikker) disse er 100% ikke giftige, og må gerne indtages. Det er lidt forskelligt hvordan de forskellige danske hjemmesider skriver om det, nogen anbefaler at man fjerner pynten eller frostingen med glimmeret på - men pointerer at det er 100% ufarligt at indtage. Jeg fjerner hverken min pynt eller frosting med glimmeret på før jeg indtager mine kager.. og jeg har aldrig haft det bedre ;)
  Så alt i alt tjek at de glimmer du køber (som ikke er fra rainbow dust) er spiselige og non toxic :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har såmænd ingen glimmer på lager, har ikke lige haft brug for det endnu.

   Men det er godt at være sikker.

   Slet
 6. Hejsa. Tak for en fantastisk inspirerende side! :) Hvad er mærket af den røde farve du har, som du bruger til at farve fx. fondant? Og hvad indeholder den? På forhånd mange tak!

  SvarSlet