fredag den 15. marts 2013

Pistacie påskeæg med havsalt

Forleden dag modtog jeg en æske med dejlige produkter fra Odense Marcipan - det gav mig ideen til hjemmelavede påskeæg. Jeg har aldrig lavet hjemmelavede påskeæg før, men hold da op, sikken en succes. Det blev til 8 forskellige smagsvarianter og en hel eftermiddags hygge.
Her kommer første smagsvariant.


Denne lækre pakke modtog jeg fra Odense Marcipan.
Det blev hovedingredienserne i mine påskeæg..
Marcipan, nougat, hvid og mørk chokolade.


Til denne portion brugte jeg 100 gram marcipan,
25 g usaltede pistacienødder og
lidt nougat


Finthak pistacienødderne i en minihakker og
ælt nødderne godt ind i marcipanen.


Del marcipanen i 8 klumper og tril dem til små æg.
Tag en skarp kniv og skær ægget over.
Lav en lille fordybning i hver halvdel af ægget, og læg en lille klump nougat deri.
Saml ægget og tryk kanterne lidt sammen.
Æggene lægges på på en tallerken og stilles i køleskabet i en halv times tid.


Her et lille billede af nogle af æggene før de blev overtrukket med chokolade.


Når æggene tages ud af køleskabet, skal de overtrækkes med chokolade.
Smelt og temperer chokoladen.
Hvert æg drysses med lidt hakket pistacenød samt havsalt (eller groft salt)


Opbevar dem i køleskabet.
De kan ihvertfald holde sig 14 dage.


Her er et samlet billede af nogle af smagsvarianterne

2 kommentarer:

  1. Hvor ser de fine og prof. ud! Det bliver man næsten nødt til at begive sig ud i :-)

    SvarSlet