søndag den 23. marts 2014

Karameltærte med hasselnødder

Igår lavede jeg en ny tærte.. Jeg har længe ville prøve at lave en karameltærte - men havde også lyst til at bage en Snickerskage :) Snickerskagen synes jeg ville blive for stor en portion, og her i eksamenslæsningen måtte det også gerne være nemt.
Til karameltærten skal man bruge en dåse kondenseret mælk. Det er også kondenseret mælk man kan koge i 3 timer og vupti så har man karamel på dåse - også kaldet dulce de leche.
Man kan købe den kondenseret mælk i alle store supermarkeder, men man kan ofte få dem billigere ved små etniske købmand/grønthandler.
Denne tærte tage 8 minutter at bixe sammen.. Den smager fantastisk og er bare bedre hvis man laver den dagen før og lader den hvile i køleskabet.
Man skal ikke have for meget af kagen, det er en tung sag :) Men et lille stykke til en kop kaffe er fantastisk!

Ingredienser
8-10 personer
Tærteform ca 24 cm.

Til bunden
180 g mel
100 g sukker
1/2 tsk bagepulver
100 g smeltet smør

Til fyldet
175 g hasselnødder
1 dåse kondenseret mælk
50 g brun farin
2 tsk sirup
2 tsk whiskey
1 tsk vanille sukker

Pynten
150 g chokolade
1/2 tsk havsalt
hakket nødder/frysetørret hindbær/glimmer

  • Tænd din ovn på 150 grader og smør din tærteform
  • Rør mel, sukker og bagepulver sammen til bunden. Tilsæt smør og ælt dejen sammen med fingrene. Dejen vil smuldre.
  • Fordel dejen jævnt i din tærtebund og pres den god sammen. Husk at presse dej op ad siderne i tærteformen
  • Bland kondenseret mælk, brun farin, sirup, whiskey og vanillesukker sammen i en skål. 
  • Hæld blandingen i tærteformen og drys de hele hasselnødder deri
  • Bages i ovnen i 1 time
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af 
  • Smelt 2/3 af chokoladen i en skål og rør derefter den sidste 1/3 deri. På denne måde temperer man chokoladen. Hæl den smeltede chokolade udover kagen og fordel den med en ske. Drys salt udover chokoladen.
  • Pynt kagen som du synes med fx hakket hasselnødde, pistacinødder, sølvglimmer og evt frysetørret bær.
  • Sæt kagen i køleskabet og lad den blive helt kold
  • Bon appetit :) 
OBS: man kan bruge alle nødder.. Peanuts kunne også være lækkert. Hvis man bruger salte peanuts, så undlad salt i chokoladen. 
Man kan undlade whiskey, men den smager ikke igennem.. det giver bare et lille pift. 


Dejen bliver presset i tærteformen


Og blandingen med kondenseret mælk hældes i


Til sidst drysset nødderne over


Kagen kommer ud af ovnen..
Hold øje med den, måske er 50 minutter nok


Kagen med chokolade og drysset med nødder



Jeg dryssede også med sølvglimmer






Mmmmm


18 kommentarer:

  1. Laver du den kondenserede mælk til karamel først, eller hælder du den sammen med det andet fyld, og så bliver det til karamel i ovnen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej mælken kommer bare direkte fra dåsen og bliver til karamel under bagning - det er så nemt som det kan blive ;)

      Slet
  2. HVOR LÆKKERT !
    Endnu en opskrift der bare må prøves, den ser bare alt for lækker ud !

    SvarSlet
  3. Det ser simpelthen så lækkert ud, guf! Det kunne jeg da godt spise et stykke eller 3 af ;-)
    Knus Anna
    - anna-mad.blogspot.dk

    SvarSlet
  4. Kan den fryses og tøse op når man skal bruge den?

    SvarSlet
  5. Det er bare så lækker en kage, har bagt den flere gange og hver gang en stor succes.Så tak for denne gode opskrift

    SvarSlet
  6. Er det muligt at skifte whiskey ud med noget andet? ��

    SvarSlet
    Svar
    1. Man kan godt bruge fx cognac.. Men ellers kan man undlade det hvis man ikke har det i skabet :)

      Slet
  7. Det er simpelthen den bedste og nemmeste kage, jeg nogensinde har bagt!
    Min kære svigermor er desværre glutenallergiker - tror du, man med succes ville kunne skifte hvedemelet ud med mandelmel?

    SvarSlet
  8. Kan man evt lave den i de små bradepander med låg og hvor meget tror du jeg skal gange den op med.

    SvarSlet
    Svar
    1. Fik du afprøvet dette? Og i så fald, hvor meget gangede du med? :-)

      Slet
  9. Super god kage 🌟🌟🌟🌟 toppede den med blændede saltet peanuts

    SvarSlet
  10. Skal selve tærtedejen ikke hvile i køleskabet el. Lign. Ligesom andre tærtedeje ?

    SvarSlet
  11. WOW den er god! Og mega nem at lave. Synes du har helt ret - den er faktisk lige så god (måske bedre) dagen efter. Kan den fryses? Hilsen Signe

    SvarSlet
    Svar
    1. Lavede forøvrigt en kombination af nødder: flest hasselnødder, valnødder, cashewnødder og så saltede peanuts. Uhm😋

      Slet
  12. nu prøver jeg med ekstra tilsat kandiseret ingefærd i tærtedejen, ellers alt andet lige- lækker opskrift du har postet

    SvarSlet
  13. Når jeg bager denne lækre kage bliver den så sten hård at man er ved at knække tænderne, hvad skal jeg mon justere på??

    SvarSlet