torsdag den 27. december 2012

Mini Flødeboller

Igår lavede jeg 80 mini flødeboller.. halvdelen er blevet givet væk i gave og den anden halvdel skal nydes til familie julefrokost i aften til kaffe.
Jeg plejer altid at lave store flødeboller, hvor jeg skærer bundene direkte ud af en rulle marcipan, der plejer jeg at få ca 35 flødeboller. Denne gang rullede jeg marcipanen ud i ca en halv cm tykkelse og stak budene ud med et lille glas som jeg synes havde passende størrelse.
Ude i Højre side af min blog er der en fane der hedder "ETIKETTER" her kan man under "flødeboller" finde opskriften på dem samt en god guide til hvordan man overtrækker dem.
Jeg overtrak nogle af mine flødeboller med mørk chokolade som jeg tempererede, jeg synes at det er let at overtrække når man bruger min metode - se den HER.
Hvis man synes chokoladen er for tyk kan man tilsætte lidt CRISCO, som kan købes på nettet. ca 1 tsk til 150-200 g chokolade.
Jeg overtrak også nogle med nougat, men jeg synes ikke de tørrede lige så godt op som med chokoladen.. men det var i mangel på bedre og de smager godt.
Jeg brugte ca 500 gram chokolade til 80 miniflødeboller :)


Siruppen koger - Mine forældre har ikke noget stegetermometer, så jeg tog den på defülen ;)
Det kogte ca 7 minutter uden omrøring


Skummet pisket og klar til at blive sprøjtet ud


Skummet er sprøjtet ud med tyl 1M (ynglings tyllen) fra wilton.
Bundene er bagt til de er let gyldneDenne gang blev flødebollerne pyntet med 
- kokos
- Frysetørret hindbær
- hasselnødsflager
- guld og sølv glimmer 


Her er de lige blevet overtrukket.. 
Det tager tid når der er 80 :)4 kommentarer:

 1. Jeg var en af de heldige gæster, der smagte disse små guldklumper. Jeg kom desværre til at spise alt for mange, de smagte bare så godt :) Jytte

  SvarSlet
 2. Uhm, hvor ser de dog fine og lækre ud.

  - Anne

  SvarSlet
 3. Hejsa. Hvad for en chokolade bruger du til at overtrække med?

  SvarSlet
 4. Neii hvor ser det lækkert ud. Har også lige fået en grund til at prøve at lave dem...Et sukkertermometer i julegave :-) Godt nytår !

  SvarSlet