tirsdag den 4. juni 2013

Cream Cheese Frosting (mindre sød)

Igår legede jeg lidt med opskriften på cream cheese frosting, da jeg synes den er meget sød.
Jeg prøvede mig frem, for at finde ud af hvor meget flormelis jeg kunne undvære - og så skar jeg ned på smørret. Resultatet blev godt, og frostingen er stadig fast og kunne nemt sprøjtes ud.

Til 12 cupcakes

80 gram smør
(tages ud af køleskabet lidt før, så det er blødt)
200 g neutral flødeost (ikke light!) fx Philapelphia
60 g flormelis

Valgfrie smagsvarianter
5 tsk citronsaft
1 tsk vanille sukker
Lime skal
Bær pure

Alle ingredienserne røres sammen med en håndmikser og sprøjtes på kagerne.
Cupcake'sne opbevares i køleskabet, hvor frostingen vil stivne lidt mere.



Sprøjtet ud med tyl 1M

7 kommentarer:

  1. Uhm, elsker creamcheese frostning, især den syrlige af slagsen til sød kage <3

    - Anne

    SvarSlet
  2. Ej hvor lyder det lækkert. Skal lave cupcake til en baby shower fest på lørdag hvor jeg vil prøve denne frosting opskrift.
    Det er første gang jeg skal prøve og have med frosting at gøre.... kan man sprøjte det på kagerne dagen forinden og sætte dem på køl.
    Rikke

    SvarSlet
  3. Når du pynter med sukkerblindtee som her på billedet kan de så også tåle at komme på køl natten over? Har til vores datters barnedåb lavet små barnevogne i fondant og tørret...de skal sættes på som her på billedet, men er i tvivl om hvad der sker med dem når de kommer på køl...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hov der skulle stå sukkerpynt

      Slet
    2. Hej ?
      Nej sæt dem på umiddelbart før serverring.. så er du sikker på de ikke "smelter" eller at farven smitter af i køleskabet. Hvis man laver frostingen med vanillesmag har jeg ikke erfaring med at fondant pynt "smelter" i køleskabet.. men hvis man bruger lime eller citron i frostingen kan det godt smelte lidt efter nogle (mange) timer :)

      Slet
  4. Bruger du usaltet eller almindelig smør? :-)

    SvarSlet