Denne opskrift opdagede jeg da jeg var på et kursus hos specialkøbmanden, og vi fik udleveret en kage hver, som vi skulle pynte.. Jeg synes den smagte så godt, og var dejligt svampet (også uden fyld) at jeg gerne ville have opskriften - så jeg skrev en mail til specialkøbmanden, og fik at vide at opskriften var fra kagemagasinets hjemmeside.
Jeg har nu skrevet opskriften ind, da linket ikke virker længere :)
Opskriften passer til en rund form på 30 cm eller 2 runde forme på 20 cm.
Bages ved 180° i ca. 1 time og 20 min. i alm. ovn (ikke varmluft) hvis 20 cm.
Bages ved 180° i ca. 1 time og 40 min. i alm. ovn (ikke varmluft) hvis 30 cm.
Ingredienser
465 g. blødt smør
660 g. sukker
2-4 spsk. vaniljeekstrakt (alt efter kvalitet)
6 æg fra stuetemperatur
400 g. hvedemel
320 g. god kakao
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
100 g. god chokolade i stykker
evt. 50 g. hakket pecan nødder
6 dl. kærnemælk
Instruktion
Blødt smør, sukker og vanilje ekstrakt piskes sammen i røreskål med håndmixer til, det er rørt sammen. Æg tilsættes og piskes sammen.
Hvedemel, kakao, natron og bagepulver blandes i skål for sig.
Herefter vendes de to blandinger sammen med en ske i hånden skiftevis lidt kærnemælk og de tørre ting i grundmassen. Kom kun lidt i ad gangen i starten.
Når det sidste af den tørre blanding kommes i dejen, så blandes chokoladen med og evt. pecan nødder.
Herefter fyldes dejen i smurt bageform, bank formen et par gange i bordet, så dejen kommer helt ud i bunden og sørg for at dejen er jævnt fyldt i formen.
Kagen hæver ca. 1-2 cm.
Når kagen tages ud af ovnen, skal den stå ca. 10-15 min, inden den vendes ud på afkølningsrist.
465 g. blødt smør
660 g. sukker
2-4 spsk. vaniljeekstrakt (alt efter kvalitet)
6 æg fra stuetemperatur
400 g. hvedemel
320 g. god kakao
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
100 g. god chokolade i stykker
evt. 50 g. hakket pecan nødder
6 dl. kærnemælk
Instruktion
Blødt smør, sukker og vanilje ekstrakt piskes sammen i røreskål med håndmixer til, det er rørt sammen. Æg tilsættes og piskes sammen.
Hvedemel, kakao, natron og bagepulver blandes i skål for sig.
Herefter vendes de to blandinger sammen med en ske i hånden skiftevis lidt kærnemælk og de tørre ting i grundmassen. Kom kun lidt i ad gangen i starten.
Når det sidste af den tørre blanding kommes i dejen, så blandes chokoladen med og evt. pecan nødder.
Herefter fyldes dejen i smurt bageform, bank formen et par gange i bordet, så dejen kommer helt ud i bunden og sørg for at dejen er jævnt fyldt i formen.
Kagen hæver ca. 1-2 cm.
Når kagen tages ud af ovnen, skal den stå ca. 10-15 min, inden den vendes ud på afkølningsrist.
Mon ik det er mudcake ? :)
SvarSletHej,
SvarSletLinket virker ikke længere, men har du evt. opskriften stadigvæk? Den var nemlig rigtig god!
VH.
Kristine
Så er opskriften inde :)
SvarSletEjjjj, hvor fedt. Tak!
SvarSletEr de fryseegnet?
SvarSletJeg er i skrivende stund ved at testbage til konfirmation- jeg bruger denne lækre kage og fyld af vaniliemoussecreme med oreos.. Håber det bliver godt..
Det lyder lækkert Mette - ja de er bestemt fryseegnet :)
SvarSletHvor mange bunde bliver der til med den portion?
SvarSlet