Igår var jeg inviteret til grill aften, og jeg havde lovet at medbringe desserten. At der så var lagkage til 20 (vi var 6) er en detalje..
Kagen er chokoladekage lavet i en springform 26 cm. Den er lagt sammen med en dobbeltportion hvid chokolade mousse og 2 bakker friske danske jordbær.
Næste gang vil jeg putte et par udblødte blade husblas i den hvide chokolademousse, før den stilles på køl - for at få en lidt tykkere mousse som bevarer "konsistensen" bedre, selvom der kommer jordbær ved.
Det første lag er drysset med knuste markroner
2 lag
Til sidst kommes bund nr 3 på.
Herefter presses kagen en lille smule sammen, og noget af chokolade moussen smøres på siderne og på toppen så det hele bliver et jævnt lag. Jeg smurte først et lille lag på, og stillede så kagen i køleskabet 1 times tid.. herefter smurte jeg resten af moussen på - så krummer kagen nemlig ikke - og man får et pænt jævnt lag.
Til sidst tog jeg noget mørkt mad-kakao op i en trådsi, og dryssede et lille lag henover.
For derefter at lade lidt sommerfugle flyve henover kagen.
Hvid chokolade og jordbær er da bare en match made in heaven :O) Det ser virkeligt lækkert ud...
SvarSlethilsen jannie
Hej :-) hvilken kakao vil du anbefale at putte i den her chokoladekage du har lagt et link ind på? :) Her tænker jeg på de 320 g kakaopulverder skal i , jeg måsimpelthen prøve at lave den her kage. Mums :o) Hilsen Betina
SvarSletHej Betina
SvarSletJeg bruger bare helt alm. mørk kakao pulver..
ikke noget specielt :)
kh Katrine
Din kage ser virkelig lækker ud. Jeg skal lave en kage til min søster, og vil gerne lave en i stil med denne. Jeg har kigget lidt på din fantastiske blog, og er nu blevet lidt i tvivl om jeg skal lave hvid chokolade mousse, eller cremen fra din mormors lagkage? Bundende laver jeg af chokoladekagen som du også brugt på billedet ovenfor:)
SvarSletJeg tror jeg ville lave en med de mørke bunde, min mormors creme og friske jordbær :) MMmm
SvarSletDen skal jeg selv lave til min fødselsdag i næste månede :)
Er det ikke for sødt med både chokoladekage + hvid chokolademousse?
SvarSletHvis man laver den med creme istedet for mousse, hvad ville du så smøre på kanterne?