torsdag den 2. juni 2011

Ægte banan muffins






Der findes mange varianter af Banan muffins.. Jeg synes hurtigt banankage bliver for sødt og fyldt med fedtstof - så jeg har prøvet at lave en opskrift hvor jeg synes smagen og konsistensen er perfekt.
Jeg prøvebagte idag, til min mormor.. da de fleste skulle fryses er de ikke pyntet med frosting, men jeg vil alligevel dele opskriften med jer - for de blev gode.
Jeg har før lavet banan og kokos cupcakes, disse hæver ikke ligeså fint som disse, men til gengæld får de en lækker sprød overflade pga kokosen.
Jeg kan anbefale at bruge meget mørk chokolade, da den bitre smag er en god kontrast til en lidt sød kage.

Opskrift
24 stk

4 æg
2 dl sukker
1.5 dl olie
360 g hvedemel
4 tsk bagepulver
4 tsk vanillesukker
2 dl mælk
4 bananer - most
300 g mørk chokolade - hakket i store stykker

  1. Pisk æg og sukker luftigt
  2. Rør mælk og olie i
  3. Bland mel, bagepulver og vanillesukker i en skål - bland det hakkede chokolade deri
  4. Rør melblandingen i det våde
  5. Vend banan deri
Bages ved 200 grader i 12-15 minutter.. ´kagerne skal kun lige være gyldne.

5 kommentarer:

  1. Holy moly hvor ser de lækre ud. Jeg har lige bagt dem til min datters fødselsdag i børnehaven, og de dufter himmelsk. Den eneste ulempe er at hun skal bruge alle 24... jeg bliver vel nødt til at bage flere...
    Ha det helt vildt godt i Odense dr.K
    Kh Bryndis

    SvarSlet
  2. WAUW

    Så lige den her det ser rigtig godt
    så den skal prøves nu

    SvarSlet
  3. Super lækre muffins. Prøvede at lave dem uden chokolade, da jeg ikke havde noget. Til gengæld brugte jeg lidt kokusmel, lækkert. Dejlige luftige.

    SvarSlet
  4. Hvad mener du med;
    Bland mel, bagepulver og vanillesukker i en skål og rør det i det våde
    ???

    SvarSlet
  5. Hold da op, hvor er de gode! Jeg har lige bagt dem, og det bliver bestemt ikke sidste gang jeg prøver den opskrift.
    Svampede, lette og lækre, er de!
    /Louise

    SvarSlet